^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Idegen nyelvi verseny Füzesgyarmaton

    évfolyamról 2-2 angol és 2-2 német nyelvet tanuló diák mérettette meg magát. A diákoknak négy részből álló feladatlapot kellett kitölteni, amelyben hallásértés, olvasásértés, nyelvtani és játékos feladatok kaptak helyet.
    Bővebben...
  • 2 Március 15-i megemlékezés

    Iskolánk tanulói március 14-én ünnepelték az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóját. Évtizedek óta emlékezünk 1848. március 15-re. Tesszük ezt azért, mert hiszünk abban, hogy fontos szem előtt tartani a múltat, és érdemes fenntartani a magyar nemzet nevét, nyelvét és helyét a világban. Megemlékezünk Petőfiről, Irinyiről, Jókairól, Batthyányról, Vasváriról, Kossuthról, Klapkáról, Bemről…
    Bővebben...
  • 3 A víz világnapja

    Minden évben március 22-én tartjuk a víz világnapját. Ezen a napon - hagyományainkhoz híven - mind az alsó tagozatos diákok, mind az őket tanító pedagógusok kék színű felsőruházatba öltöznek. A tanító nénik különböző feladatokkal készültek a diákok számára, amelyek jól illeszkedtek az aktuális tananyaghoz is. Mind a tanórai, mind a tanórán kívüli foglalkozások témája a VÍZ volt.
    Bővebben...
  • 4 Szépíró verseny

    2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Városismereti vetélkedő

2018

Petőfi Sándor: Szülőföldemen (részlet)

Itt születtem én ezen a tájon

Az alföldi szép nagy rónaságon,

Ez a város születésem helye,

Mintha dajkám dalával vón tele,

Most is hallom e dalt, elhangzott bár:

„Cserebogár, sárga cserebogár!”

Már hagyomány, hogy iskolánk felső tagozatán a Kulturális Napok keretében a nyolcadik évfolyamos tanulók és osztályfőnökeik megrendezik a Városismereti vetélkedőt.

Az előzetes feladatok egy kis kutatómunkával, utánajárással jártak, míg a gyakorlati forduló feladatai játékos ismeretszerzést biztosítottak a csapatok számára.

A részt vevők visszajelzései alapján nem csupán nagyon jó élményeket szereztek, de sok újat is tanultak a verseny során.

Díjazott csapatok:

Az ötödik évfolyamon

 3. helyezést ért el a Berényi Betyárok csapata az 5.a osztályból

2. helyezést ért el a Sportosok csapata az 5.c osztályból

1. helyezést ért el a Harcosok csapata az 5.c osztályból!

A hatodik évfolyamon

3. helyezést ért el a Sétáló Agyhalottak csapata a 6.e osztályból

2. helyezést ért el a BRO csapat a 6. c osztályból

1. helyezést ért el a NO-NAME csapat a 6.c osztályból!

A hetedik évfolyamon

3. helyezést ért el az ÁSZOK csapat a 7. a osztály csapata

2. helyezést ért el a SIMON nevű csapat a 7.c osztályból

1. helyezést ért el a Nyerő 5-ös csapat a 7.c osztályból!

Szeretettel gratulálunk minden csapatnak az eredményes szereplésetekért!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

Debreczeni Klára

a 8.d osztályfőnöke

. mai.mezobereny.hu