^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Itt a farsang, áll a bál!

  Idén február 15-én tartottuk hagyományos farsangi bálunkat az iskolában. Már hetekkel ezelőtt megkezdődött a lázas készülődés: jelezek készítése, próbák, tánctanulás, tombola árusítása stb. A rendezvény megszervezéséből jócskán kivették részüket a lelkes hetedik osztályos osztályfőnökök, szülők és a diákok.
  Bővebben...
 • 2 Mese a kételkedésről, a bizalomról

  gyermekközönségünket egy újabb népmesekincs megtekintésére invitálta a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Ezúttal AZ IGAZMONDÓ JUHÁSZ és az ARANYSZŐRŰ BÁRÁNY című izgalmas, zenés mesejátékot tekinthettük meg. A bemutató előadás egyszerre volt humoros és tanulságos gyermeknek és felnőttnek egyaránt.
  Bővebben...
 • 3 Farsang Muronyban

  2019. február 15- én iskolai farsangon mutathatták be tanulóink jelmezeiket, melyeket a szülői munkaközösség egy-egy tábla csokoládéval jutalmazott. Nagyon ötletesek voltak a gyerekek, volt, aki szellemnek, majomnak, pókembernek, stb. öltözött. A jelmezesek felvonulása után vicces ügyességi játékokban vehettek részt. Kellemesen elfáradva, új erőt meríthettek tanulóink a szülőknek köszönhető megvendégelésből.
  Bővebben...
 • 4 KEDVES SZÜLŐK, GYEREKEK, KOLLÉGÁK!

  Iskolánk számára továbbra is fontos, hogy a leendő elsős gyermekeket és szüleiket megismertessük nevelő-oktató tevékenységünkkel. A tavalyi évhez hasonlóan idén is kedveskedünk az érdeklődőknek egy kisfilmmel.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Közösségépítés a 3. a-c-ben

Iskolánkban évek óta hagyomány a családi közösségépítő délutánok szervezése.

A 3. a-c osztályban különösen fontosnak tartjuk a gyerekek és szülők közösséggé formálását, hiszen az osztály egyik fele német nemzetiségi tanterv szerint tanul, míg a másik fele sportiskolás. Ebben a tanévben, az első ilyen jellegű program sorozatunk, a Márton naphoz kapcsolódik.

Az őszi szünet utáni első tanítási nap délutánján a gyerekek szüleik segítségével készítették el ez évi lampionjainkat.

November 9-én került sor osztályunk második közösségépítő programjára. Az első alkalommal elkészített lampionokat ki is próbálhattuk a városi lampionos felvonuláson. Már délelőtt nagy izgalommal készültek a gyerekek az eseményre. Este a Katicabogár Evangélikus Óvoda előtt gyülekeztünk, majd innen indultunk a Piac térre. Nem csak a gyerekek, de mi felnőttek is nagy örömmel vittük a csillagokkal díszített lampionjainkat. A Piac téren megnéztük az ünnepi műsort, majd jóízűen elfogyasztottuk a vendéglátóink által készített hagymás, libazsíros kenyeret.

Miközben a gyerekek játszottak, szaladgáltak, a szülőknek is alkalmuk adódott egy kellemes, jókedvű beszélgetésre.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szentkutiné Ollé Ágnes és Székelyné Sáli Ilona

                                                                                                       tanító nénik

. mai.mezobereny.hu