^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Karácsonyváró Ünnepség

  Meghívó
  Bővebben...
 • 2 Lezárult a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése pályázat

  2018. november 23-án, pénteken került sor a Gyulai Tankerületi Központ által szervezett EFOP-4.1.3-17-2017-00411 számú "Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" című projekt átadó ünnepségére. Az avató ünnepségen részt vett Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke is.
  Bővebben...
 • 3 Nálunk járt a Palánta bábcsoport

  Közeledve a 3. adventi gyertyagyújtáshoz a palántamisszió előadásának részesei lehettünk Bélmegyeren, a Művelődési Házban. Alsó és felső tagozatos tanulók kísérték figyelemmel a bábcsoport előadását, mely a közelgő ünnepre történő ráhangolódást szolgálta. Közös éneklés után egy négytagú család története elevenedett meg a paraván előtt.
  Bővebben...
 • 4 A Jókai Színházban jártunk

  December 11-én A sHówkirálynő című zenés mesejátékot néztük meg a Jókai Színházban. Minden tanulónk jól ismeri az eredeti mesét, ezért érdeklődve várták az előadást. A történet eredetiségéről Andersen gondoskodott, akit egy színész jelenített meg.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Közösségépítés a 3. a-c-ben

Iskolánkban évek óta hagyomány a családi közösségépítő délutánok szervezése.

A 3. a-c osztályban különösen fontosnak tartjuk a gyerekek és szülők közösséggé formálását, hiszen az osztály egyik fele német nemzetiségi tanterv szerint tanul, míg a másik fele sportiskolás. Ebben a tanévben, az első ilyen jellegű program sorozatunk, a Márton naphoz kapcsolódik.

Az őszi szünet utáni első tanítási nap délutánján a gyerekek szüleik segítségével készítették el ez évi lampionjainkat.

November 9-én került sor osztályunk második közösségépítő programjára. Az első alkalommal elkészített lampionokat ki is próbálhattuk a városi lampionos felvonuláson. Már délelőtt nagy izgalommal készültek a gyerekek az eseményre. Este a Katicabogár Evangélikus Óvoda előtt gyülekeztünk, majd innen indultunk a Piac térre. Nem csak a gyerekek, de mi felnőttek is nagy örömmel vittük a csillagokkal díszített lampionjainkat. A Piac téren megnéztük az ünnepi műsort, majd jóízűen elfogyasztottuk a vendéglátóink által készített hagymás, libazsíros kenyeret.

Miközben a gyerekek játszottak, szaladgáltak, a szülőknek is alkalmuk adódott egy kellemes, jókedvű beszélgetésre.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szentkutiné Ollé Ágnes és Székelyné Sáli Ilona

                                                                                                       tanító nénik

. mai.mezobereny.hu