^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Köszöntöttük az Édesanyákat

  Tagintézményünkben május 8-án ünnepeltük az anyák napját. Tanulóink már hetekkel előtte versekkel, dalokkal, tánccal készültek erre a napra. A műsor után virággal és saját készítésű nyaklánccal ajándékozták meg anyukáikat, nagymamáikat. A megható pillanatok után süteménnyel kínálták a vendégeket.
  Bővebben...
 • 2 A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium záróhangversenye és képzőművészeti kiállítása

  Intézményünk alapfokú művészeti iskolás növendékei intézményünk hagyományait ápolva, záró hangversenyen, illetve képzőművészeti kiállításon mutatkoztak be az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Kulturális Központban.
  Bővebben...
 • 3 Az Alapfokú Művészeti Iskola tanulója különdíjas Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alkotói pályázatán

  Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az idei évben is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére. A pályázat célja az volt, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát.
  Bővebben...
 • 4 Az Alapfokú Művészeti Iskola ajándékműsora anyák napja tiszteletére a szeretet jegyében

  A Mezőberényi Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat Idősek Otthonába az idei évben is ellátogattak diákjaink, Fejes Antal tanár úr vezetésével. Az Anyák Napja közeledtével minden esztendőben várva várt esemény ez a Juhász Gyula és a Puskin utcai otthon lakóinak életében.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Közösségépítés a 3. a-c-ben

Iskolánkban évek óta hagyomány a családi közösségépítő délutánok szervezése.

A 3. a-c osztályban különösen fontosnak tartjuk a gyerekek és szülők közösséggé formálását, hiszen az osztály egyik fele német nemzetiségi tanterv szerint tanul, míg a másik fele sportiskolás. Ebben a tanévben, az első ilyen jellegű program sorozatunk, a Márton naphoz kapcsolódik.

Az őszi szünet utáni első tanítási nap délutánján a gyerekek szüleik segítségével készítették el ez évi lampionjainkat.

November 9-én került sor osztályunk második közösségépítő programjára. Az első alkalommal elkészített lampionokat ki is próbálhattuk a városi lampionos felvonuláson. Már délelőtt nagy izgalommal készültek a gyerekek az eseményre. Este a Katicabogár Evangélikus Óvoda előtt gyülekeztünk, majd innen indultunk a Piac térre. Nem csak a gyerekek, de mi felnőttek is nagy örömmel vittük a csillagokkal díszített lampionjainkat. A Piac téren megnéztük az ünnepi műsort, majd jóízűen elfogyasztottuk a vendéglátóink által készített hagymás, libazsíros kenyeret.

Miközben a gyerekek játszottak, szaladgáltak, a szülőknek is alkalmuk adódott egy kellemes, jókedvű beszélgetésre.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szentkutiné Ollé Ágnes és Székelyné Sáli Ilona

                                                                                                       tanító nénik

. mai.mezobereny.hu