^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Karácsonyváró Ünnepség

  Meghívó
  Bővebben...
 • 2 Lezárult a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése pályázat

  2018. november 23-án, pénteken került sor a Gyulai Tankerületi Központ által szervezett EFOP-4.1.3-17-2017-00411 számú "Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" című projekt átadó ünnepségére. Az avató ünnepségen részt vett Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke is.
  Bővebben...
 • 3 Nálunk járt a Palánta bábcsoport

  Közeledve a 3. adventi gyertyagyújtáshoz a palántamisszió előadásának részesei lehettünk Bélmegyeren, a Művelődési Házban. Alsó és felső tagozatos tanulók kísérték figyelemmel a bábcsoport előadását, mely a közelgő ünnepre történő ráhangolódást szolgálta. Közös éneklés után egy négytagú család története elevenedett meg a paraván előtt.
  Bővebben...
 • 4 A Jókai Színházban jártunk

  December 11-én A sHówkirálynő című zenés mesejátékot néztük meg a Jókai Színházban. Minden tanulónk jól ismeri az eredeti mesét, ezért érdeklődve várták az előadást. A történet eredetiségéről Andersen gondoskodott, akit egy színész jelenített meg.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Márton nap 2018

Témahét az 5.a osztályban

A Márton nap megünneplése a német nemzetiségi osztályokban kiemelt feladat. Mint minden évben, az idén is az 5.a osztály tanulói készültek témahét keretében e jeles napra.

Ezen a héten a tanulók megismerkedhettek a név eredetével, Márton életével, hagyományos ételekkel és italokkal. Készítettek lampionokat, gyűjtöttek dalokat, amelyeket el is énekeltek. Forrásként használhatták az internetet, az iskolai könyvtárat, de otthon is kérdezgethették a szüleiket, nagyszülőiket.

A tanulók nagyon szorgalmasak voltak, rengeteg anyagot gyűjtöttek, kivétel nélkül mindenki dolgozott. Jó hangulatú órákat tartottunk, az utolsó különösen jól sikerült. Ezen Márton napi ajándékozásra került sor, illetve Modolo Julcsi és apukája munkájának köszönhetően megkóstoltuk a jellegzetes liba formájú mézeskalács süteményt is.

A hét méltó zárása volt az esti lampionos felvonulás, melyre minden tanuló szebbnél szebb lámpással érkezett. Jól éreztük magunkat, finom volt a zsíros kenyér és a tea. Színvonalas műsort adtak elő az 1. osztályosok, nagy sikere volt a táncháznak is. Örülünk, hogy ez a hagyomány városunkban egyre több embert vonz.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Bécsi Erika

                                                                                     Csengeriné Ignácz Edit

                                                                                     német szakos nyelvtanárok

. mai.mezobereny.hu