^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„BARÁTUNK A TERMÉSZET!” című három hetet meghaladó környezetvédelmi projekt

Iskolánk 3. évfolyamán november 5. és november 26. között került megrendezésre a „három hetet meghaladó projekt”. Sok értékes és érdekes témát ölelt fel tanulóink számára ez az időszak.

Az első hét témakörének címe az „Az ország, ahol élünk - Budapest” volt.

Ebben az időszakban a gyerekek tájékozódási gyakorlatokat végeztek Magyarország térképén, megismerték az ország jelképeit, és megtanulták a Himnuszt, illetve Szózatot. Érdeklődve hallgatták a főváros kialakulásának rövid történetét, megismerkedtek Buda és Pest nevezetességeivel.

A második és harmadik hét témaköre   „Településünk élő környezetének – növényvilágának illetve, állatvilágának - fenntartása” volt.

Ezekben a témákban a gyerekek számára érdekesnek bizonyult az erdőben élő állatok szokásainak megismerése, az itthon telelő madarak felismerése, és a növények illetve állatok egymásrautaltságát bizonyítandó makett készítése.

Mindezt természetesen sok-sok beszélgetés övezte, melynek során építettünk a tanulóink előzetes ismereteire. A gyerekek nagyon élvezték a páros illetve csoportmunkákat, a laptopos feladatokat, és persze a nyírást, ragasztást, festést, gyurmázást.

Véleményünk szerint a projekt ebben az évben is sikeresnek, színesnek és értékesnek bizonyult.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

. mai.mezobereny.hu