^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„BARÁTUNK A TERMÉSZET!” című három hetet meghaladó környezetvédelmi projekt

Iskolánk 3. évfolyamán november 5. és november 26. között került megrendezésre a „három hetet meghaladó projekt”. Sok értékes és érdekes témát ölelt fel tanulóink számára ez az időszak.

Az első hét témakörének címe az „Az ország, ahol élünk - Budapest” volt.

Ebben az időszakban a gyerekek tájékozódási gyakorlatokat végeztek Magyarország térképén, megismerték az ország jelképeit, és megtanulták a Himnuszt, illetve Szózatot. Érdeklődve hallgatták a főváros kialakulásának rövid történetét, megismerkedtek Buda és Pest nevezetességeivel.

A második és harmadik hét témaköre   „Településünk élő környezetének – növényvilágának illetve, állatvilágának - fenntartása” volt.

Ezekben a témákban a gyerekek számára érdekesnek bizonyult az erdőben élő állatok szokásainak megismerése, az itthon telelő madarak felismerése, és a növények illetve állatok egymásrautaltságát bizonyítandó makett készítése.

Mindezt természetesen sok-sok beszélgetés övezte, melynek során építettünk a tanulóink előzetes ismereteire. A gyerekek nagyon élvezték a páros illetve csoportmunkákat, a laptopos feladatokat, és persze a nyírást, ragasztást, festést, gyurmázást.

Véleményünk szerint a projekt ebben az évben is sikeresnek, színesnek és értékesnek bizonyult.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

. mai.mezobereny.hu