^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Karácsonyi témahét

Az év 51. hetében, december 17-20-ig tartó időszakban karácsonyi témahét volt a bélmegyeri tagintézményben.

E héten a tanulók megérdemelt munkájuk után apró hópihéket kaptak. A kapott jutalmakat fenyőfa alakba rendeztük. Karácsonyi dalok éneklésekor a dallamot minden tanuló hangszerrel kísérte. Eközben a hangos és vidám zenekar remekül szórakozott.

Kézműves foglalkozásokon különféle technikával fenyődíszeket alkottunk. Hajtogattunk és ragasztottunk hópelyhet, mintalyukasztóval „mézesfigurát” díszítettünk, levágott petpalackot üvegfestékkel színeztünk. Sütöttünk mézeskalácsot, melyet dióval díszítettünk. A gyerekek aktív közreműködésével gyümölcssaláta is készült. Mindezt vidám hangulatban, karácsonyi dallamok kíséretében tettük.

A témahetet a fenyőfa alatt talált ajándékok bontogatásával zártuk. Az öröm határtalan volt. Izgalmas, és nagyon mozgalmas hetet zártunk.

Mindenkinek áldott, békés karácsonyt és erőben, egészségben gazdag  boldog új évet kívánunk!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu