^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

II. korcsoportos XXVI. Farsang kupa labdarúgó torna

Február 2-án folytatódott a XXVI. Farsang kupa kispályás labdarúgó torna sorozat. Ezen a napon a II. korcsoportos gyerekek számára szerveztük a tornát, nyolc csapat részvételével. Iskolánk és a torna vendége volt a Marosvásárhelyi Sportiskola csapata is, akiket a több éve tartó sport cserekapcsolatnak köszönhetően láttuk vendégül. 

Iskolánk ezúttal három csapattal vett részt a versenyen. A Mezőberény „Kék” csapatát a negyedik osztályosok alkották, a „Fehér” a 3.a-c osztályosok voltak. Illetve egy csapat visszalépése után versenyen kívül részt vett a tornán az iskolánk 2007-es csapata is.

A Mezőberény „Kék” csapata nagyon jó játékkal, három győzelem és egy döntetlen után jutott a döntőbe, ahol viszont alulmaradt a Szeghalom FC csapatával szemben.

A csapat tagjai voltak: Gottschick Vilmos, Rau Mihály, Varga Máté (4.a), Bíró Gergő, Gschwindt Dávid, Kőfalvi Hunor (4.c), és Hoffmann Attila (5.a osztályos tanuló).

A torna végeredménye:

  1. Szeghalom FC
  2. Mezőberény „Kék”
  3. Marosvásárhelyi Sportiskola
  4. Gyula FC
  5. Szarvas FC
  6. Gyomaendrődi GYLE
  7. Mezőberény „Fehér”

          Versenyen kívül: Mezőberény „2007”

 

Különdíjasok:

A torna legjobb kapusa: Buta Darius (Marosvásárhely)

Legjobb játékos: Mészáros Márk (Gyula)

Gólkirály: Moldván Krisztián (Szarvas) 7 góllal

Legjobb hazai játékos: Hoffmann Attila, aki a tornán 6 gólt lőtt.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Tóth Olivér

testnevelő-edző

. mai.mezobereny.hu