^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

DSD I nyelvvizsga

Ebben a tanévben – az előző évek sikeres vizsgáinak köszönhetően – a 8. évfolyam 10 tanulója DSD I nyelvvizsgát tehet. E vizsga feltétele, hogy három 7. osztályos tanuló szóbeli próbavizsgán, ún. „Pilotprüfungon” vegyen részt.

Február 22-én a 7.a osztályból sikeresen szerepelt és kiváló teljesítményt nyújtott Hencsey Edina Mercédesz, Kocsor Kata és Zsibrita Eszter. Felkészítő tanáruk és egyben vizsgáztatójuk Csengeriné Ignácz Edit, a vizsga elnöke pedig a német anyanyelvű, Szegedről érkezett Nemeth Christina volt.

A vizsgán jelen voltak az érintett nyolcadikos tanulók is, akik ez által betekintést nyerhettek abba, hogyan is zajlik egy ilyen megmérettetés.

Gratulálunk 7. osztályos tanulóinknak, a márciusban írásbeliző és áprilisban szóbeliző nyolcadikosoknak pedig további szorgalmas felkészülést és sikeres vizsgát kívánunk!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Sztezsán Tímea

Csengeriné Ignácz Edit

. mai.mezobereny.hu