^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Zánkai élmények a 7.d osztállyal

  A 7. d osztállyal Zánkán jártunk, ahol egy modern, nyüzsgő hangulatú Erzsébet-tábor fogadott bennünket. Az élménytábor fő célja az volt, hogy jól érezzük magunkat és a lehető legtöbb élménnyel gazdagodjunk. Mindent megtettünk érte, hogy ez valóban így legyen: rengeteget nevettünk, szórakoztunk, játszottunk és természetesen fürödtünk. Igazi tartalmas kikapcsolódásban volt részünk.
  Bővebben...
 • 2 A 6. évfolyam Fonyódligeten táborozott

  2022. július 3. és 8. között iskolánk 6. évfolyama a Balaton déli partján, a Fonyódligeti Erzsébet-táborban élvezte a nyári szünetet. Csapatunk kiegészült más évfolyamok tanulóival is, így két csoportban, összesen 51 fő tanuló és 7 fő kísérő vett részt a táborozásban.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

PÉNZ7 az alsó tagozaton

2017-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a PÉNZ7-et, mint pénzügyi és vállalkozói témahetet beemelte a tanév rendjébe, és – a programhoz csatlakozó Nemzetgazdasági Minisztérium és partner szervezetei támogatásával – a pénzügyi témák mellett vállalkozási ismeretekkel is bővültek az iskolák számára elérhető tananyagok.

A 2019-es rendezvénysorozat pénzügyi részének központi témája „Okosan a befektetésekről”.

Témahét célja a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos, élményalapú fejlesztése, a megfelelő szemléletformálás, a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása.

2019. február 25. és március 1. között ismét bekapcsolódunk a rendezvénybe, és megrendeztük a Pénz7 – Pénzügyi és Gazdálkodási témahetet.

Iskolánk alsó tagozatán a 4.a, 4.c és 4.d osztály csatlakozott az országos programhoz.

Ennek keretében minden osztályban egy óra keretében került sor gazdálkodási, pénzügyi illetve vállalkozói ismeretek átadására.

Az órákat az osztályfőnökök tartották meg a kijelölt időszak alatt a megadott tematika szerint.

A gyerekek nagyon élvezték az órát. Mindenki egyetértett abban, hogy a legjobban a következő aranyigazság fogalmazza meg az óra mondanivalóját: „Addig nyújtózkodj, míg a takaród ér!”

 A foglalkozásokon készült képek a galériában tekinthetők meg.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Mezeiné Szegedi Erzsébet

                                                                                                         tanító

. mai.mezobereny.hu