^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Érted, értem, mindenkiért!

Az Erdők világnapján, mely március 21-én van, egy világra szóló rekordkísérlet részesei lehettünk, mely az erdők, a fák és bokrok veszélyeztetettségére és fontosságára hívta fel a figyelmünket.

E szép, napsütéses tavaszi napon iskolánk alsó tagozatosai, kiegészülve néhány felsős osztállyal is, elhatároztuk, hogy elsétálunk a városi ligetbe, s ott egy faölelési flashmobba kezdtünk. Természetesen ott más hasonlóan elszánt gyermekcsoportokkal is találkoztunk, ami még izgalmasabbá tette a fák néhány percig tartó birtokbavételét. Gyermekeink örömmel és lelkesen futkároztak fától fáig. Kitartóan vizsgálódtak a fák lombjait fürkészve éppen úgy, mint az avarban vagy a fák törzsein. Végül olyan jól sikerült „a fák szeretgetése”, hogy még a Liget tavaszi rendbetételébe is örömmel bekapcsolódtak tanulóink.

Nagyszerű alkalom volt ez valamennyink számára, hogy közelebb kerüljünk a természethez, s felfedezzük annak lenyűgöző szépségét. Jövőre újra megyünk!

Érted, értem, mindenkiért!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

. mai.mezobereny.hu