^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Fenntarthatósági témahét Muronyban

A Muronyi Tagintézmény az idei évben, 2019. március 18-22-ig bekapcsolódott a Fenntarthatósági témahétbe. Tagintézményünk érdekes, változatos programokat kínált tanulóinak. A tanórákon foglalkoztunk a vizek tisztaságának megőrzésével, Földünk vízkészletének megóvásával, mit tehetünk a vízszennyezés csökkentése érdekében, s azért, hogy a jövőben is élhető legyen bolygónk. Országos szemétszedő programban vettünk részt az óvodásokkal együtt március 20-án. Nagy lelkesedéssel jártuk be a község utcáit, több zsák szemetet felkutatva. Nagyon élvezték tanulóink a feladatot az év talán első igazán gyönyörű tavaszi napján. Rajzpályázatot hirdettünk a víz világnapja alkalmából, melyre iskolánk minden tanulója készített rajzokat.

A legjobb munkákat díjaztuk. 1. helyezett: Rövid Róbert 7. évf., 2. helyezett: Lenkes Mihály 4. évf., 3. helyezett: Domokos Attila 6. évfolyamos tanuló lett.

A víz világnapján, március 22-én a felső tagozatos tanítványainkkal ellátogattunk a Kettős-Körös és Hosszúfoki-csatorna találkozásánál található Bodoki Vízügyi Múzeumba és a Szivattyú-telepre. Az Európában egyedülálló, jó állapotban fennmaradt, ma is működőképes létesítményt még a Wenckheim család hívta életre azzal a céllal,  hogy a belvizet a Körösbe tudják szivattyúzni. A kiránduláson látottak gazdagították tanítványaink földrajz, történelem, fizika, hon-és népismeret tudását.

Kollegáimmal együtt reméljük, hogy tanulóinknak nemcsak kellemes időtöltést, hanem hasznos tudást is nyújtott az elmúlt hét.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                                                                Bíró Lászlóné

. mai.mezobereny.hu