^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Fenntarthatósági Témahét az alsó tagozaton

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idén negyedik alkalommal, 2019. március 18-22. között hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet.

Iskolánk 4.d osztályának tanulói is bekapcsolódnak a programba. Ők ez alkalommal „Nézz szembe a szemeteddel!” című témakört járták körbe.

A témahét célja: Földünk védelmére való fegyelemfelhívás, az újrahasznosítás fontossága volt.

A tanulók rendbe tették az iskola területét, az utcafrontot megtisztították a szeméttől. Videó-filmet néztek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és megtanulták, hogy miért jó, ha a hulladék újrahasznosításra kerül.

Készítettek kupakokból szókirakó játékot, műanyag flakonból ügyességi játékokat, papírgurigából ceruzatartót, tojástartóból hajót.

Örömmel csatlakozott osztályunk ehhez a nemes kezdeményezéshez, mert bízunk abban, hogy a gyermekkorban megalapozott környezettudatos szemlélet fogja alakítani a felnövekvő generáció szemléletmódját, és élhető, fenntartható környezetben tudják majd gyerekeink, unokáink is tölteni a napjaikat.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                  Mezeiné Szegedi Erzsébet

                                                                                              osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu