^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

    Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
    Bővebben...
  • 2 Tanévzáró

    Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
    Bővebben...
  • 3 Iskolai sportnap

    2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
    Bővebben...
  • 4 Szerenád 2024.

    2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

XI. Bartók Béla Népdaléneklő Verseny, Vésztő

„Felemelkedik minden szív a népdal madarával,

amely örökké énekel és nem hal meg soha.”

Hans Christian Andersen dán költő és meseíró gondolatával nyitották meg a XI. Bartók Béla Népdaléneklő Versenyt Vésztőn.

Iskolánkból három tehetséges tanulóval neveztünk a versenyre. Néhány nappal ezelőtt iskolánkban megrendezett népdaléneklési versenyen a zsűri által ajánlott tanulókkal.

Kovács Nóra 5.e

Suki Franciska 5.e

Lakatos Szandra 8.e

Már megszokott módon ráhangolódásként valamilyen műsorszámot láthattunk. Most Krajcsó Bence, a mai magyar népi revival- és citeramozgalomban megkerülhetetlen fiatal tehetsége szórakoztatta a jelenlevőket. Műsora végén daltanulásra, közös éneklésre került sor.

A zsűri elnöke is ő volt. 2012-ben a Duna Televízió „Fölszállott a páva” népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor díjazottja lett, az év legjobb citerása. Szakmai tevékenységét 2013-ban a Magyar Köztársaság a „Népművészet Ifjú Mestere” miniszteri kitüntetéssel ismerte el.- tudtuk meg róla.

A zsűri további tagjai :

Csüllög Sándorné, népzenei csoportvezető

Majoros Tímea, néptáncoktató

Megtudtuk, hogy az elkövetkező években a versenyt minősítéssé szeretnék átalakítani. Ez talán több embert fog vonzani, teltházas rendezvény a cél. Ezt jó kezdeményezésnek tartom. Így a jelentkezők mindegyike kaphat visszajelzést énekük minőségéről.

Másik terv, hogy „népi játékok” kategóriában ~10 fős csoportokban lehet majd nevezni.

Amíg a zsűri elvonult a döntéshozatalra, addig is citerazenével és dallal mulattuk az időt. Közel 30 versenyző produkciójáról kellett dönteniük három kategóriában.

Sok tapasztalattal tértünk haza. Igaz, nem értünk el helyezést, de egy jó hangulatú délutánon vehettünk részt, és sok ötletet, inspirációt kaptunk.

Büszke vagyok a gyermekekre, hiszen tőlük szokatlan környezetben nagyon szép teljesítményt nyújtottak.

Jövőre ugyan itt… - köszöntünk el.  Így lesz.

2019. 03. 28.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szilágyi Ida Ilona

. mai.mezobereny.hu