^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

DSD I szóbeli nyelvvizsga

Ismét sikeres vizsganapot tudhatunk magunk mögött! Ebben a tanévben 10 nyolcadik osztályos tanuló vállalta a megmérettetést, közülük nyolcan sikeresen vizsgáztak. A német anyanyelvű Nemeth Christina vizsgaelnök sok területre kiterjedő kérdései alaposan próbára tették diákjaink tudását. Ennek ellenére a siker most sem maradt el, hiszen Mester Gréta, Vinkovics Ágnes Julianna és Kara Zsigmond B 1-es szintet, Fulajtár Boglárka, Károlyi Zsanett, Martincsek Zsolt Bertold, Máté Kevin István és Solymosi Norbert pedig A 2-es szintet ért el. Felkészítő tanáruk Sztezsán Tímea.

Az írásbeli vizsga eredménye május végére várható, ekkor derül majd ki, hogy ténylegesen milyen szintet is teljesítettek diákjaink.

Még egyszer mindenkinek gratulálunk, és további sok sikert kívánunk a nyelvtanulás területén!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Sztezsán Tímea és Csengeriné Ignácz Edit

. mai.mezobereny.hu