^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Madarak, fák és bokrok között

A bélmegyeri alsós gyerekek április 10-én Boldog Gusztáv, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkatársa vezetésével kirándulást tettek a madarak, fák és cserjék világába. Útjuk során hallgattak madárhangokat, láttak faodút, üreget, fagyantát, mohás fát, gombát. Kóstoltak csalánlevelet, mely magas vas és C-vitamin tartalma miatt gyógynövény.

Megtudták, hogy a Bélmegyer határában elterülő Fáspuszta természetvédelmi szempontból nagy kincs. A tölgyfák, a vadkörtefák és a fává növő galagonyabokrok termetes méretűek. Fészkel itt réti sas, parlagi sas és a ritkaságnak számító barna kánya.

A séta végeztével minden tanuló egy szóval megnevezte a neki legemlékezetesebbet.

A rövid út során szemügyre vették környezetük természeti szépségeit, melyet ezen túl fokozottabban óvnak és védenek.

A foglalkozás zárásaként természetfilmet néztek Vad Magyarország címmel, majd a tanulók csoport munkában számot adtak szerzett ismereteikről.

Köszönet a kalauzolásért és az élményekért!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu