^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Madarak, fák és bokrok között

A bélmegyeri alsós gyerekek április 10-én Boldog Gusztáv, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkatársa vezetésével kirándulást tettek a madarak, fák és cserjék világába. Útjuk során hallgattak madárhangokat, láttak faodút, üreget, fagyantát, mohás fát, gombát. Kóstoltak csalánlevelet, mely magas vas és C-vitamin tartalma miatt gyógynövény.

Megtudták, hogy a Bélmegyer határában elterülő Fáspuszta természetvédelmi szempontból nagy kincs. A tölgyfák, a vadkörtefák és a fává növő galagonyabokrok termetes méretűek. Fészkel itt réti sas, parlagi sas és a ritkaságnak számító barna kánya.

A séta végeztével minden tanuló egy szóval megnevezte a neki legemlékezetesebbet.

A rövid út során szemügyre vették környezetük természeti szépségeit, melyet ezen túl fokozottabban óvnak és védenek.

A foglalkozás zárásaként természetfilmet néztek Vad Magyarország címmel, majd a tanulók csoport munkában számot adtak szerzett ismereteikről.

Köszönet a kalauzolásért és az élményekért!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu