^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Húsvétra hangolódva

A Bélmegyeri Tagintézményben a tavaszi szünetet megelőző utolsó tanítási nap a húsvétról szólt. Tanultunk locsolóverseket, énekeltünk a húsvéttal és a tavaszvárással kapcsolatos dalokat, összegyűjtöttük az ünnep hagyományos ételeit.  A tojások nagyságát különböző méretű madártojásokkal szemléltettük. A gyerekek kezükbe vehettek fürj-, fácán-, galamb-, gyöngyös-, tyúk-, liba-, kacsa-, vadkacsa- és strucctojást. Kézműves foglalkozáson húsvéti kosárkák készültek PET- palackból, melyet öntapadós matricával díszítettünk. Tojáskukót festettünk berzselés technikával, valamint foltozás technikával dekorgumit és fonalat ragasztottunk. Az elkészült munkadarabokat a gyerekek hazavitték.

A jó hangulatú foglalkozást az udvaron elrejtett csokitojások keresgélésével zártuk. A kisdiákok örömmel kutattak, és elégedetten távoztak, hiszen mindenki talált édességet.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu