^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Boldogságóra a 3.c osztályban Április, a megbocsátás hónapja

    Havi témánkat a Ho’oponopono című dallal indítottam. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek. Ez a 4 mondat állt segítségünkre, melyekkel egy ősi módszert alkalmaztunk. A ráhangolódás után beszélgetőkörrel folytattuk a foglalkozást. Mi a megbocsátás? Miért fontos? Miért van rá szükség? Szoktuk-e gyakorolni? Kinek kell megbocsátani?
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Medve Szabadtéri Matekverseny – Szeged

Az idén már huszadik alkalommal rendezték meg a különlegesnek számító Medve Szabadtéri Matekversenyt az ország 6 pontján,  ahol  több mint 10 000 gyerek vett részt.

A verseny során a csapatok állomásról állomásra haladnak, és az ott kapott egy-egy matematikai és logikai feladatot igyekeznek megoldani. Az útvonalat nem ismerik előre: a megoldás helyességétől függően küldik őket tovább egyik vagy másik állomásra, tehát hibás válasz esetén kerülőutat kell bejárniuk

A szegedi versenyen a mi iskolánk 33 tanulója is elindult. 3 fős csapatokban versenyeztek. A Stefánián egy jól szervezett, komoly informatikával megtámogatott verseny részesei voltak a résztvevők. Szükség is volt rá, hiszen 1200 gyerek koordinálása nem kis szervezettséget igényelt.

Az utolsó pillanatig nem derült ki, hogy akkor hány feladatot is sikerült jól megoldani. Ha visszakerültek arra az állomásra, ahol már jártak, az annyit jelentett, hogy valahol hibáztak. Az 5 órás verseny alatt volt olyan csapat, amely 10 km-t is megtett. A legkisebbek között, a Medvebocsoknál, a nyertesnek  3005 m is elegendő volt.

Ebben a kategóriában iskolánkból az előkelő 9. helyet érte el (198 csapat közül) a  Plavecz Bálint, Zolnai Gergő és Lajos Botond (6.c osztályos tanulók) alkotta csapat. Felkészítőjük Vrbovszki Beáta. 

Iskolánk többi Medvebocsa és Kismedvéje jövőre újra próbálkozhat!

Fáradtan, de élményekkel gazdagon tértünk haza.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

. mai.mezobereny.hu