^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Köszöntöttük az Édesanyákat

  Tagintézményünkben május 8-án ünnepeltük az anyák napját. Tanulóink már hetekkel előtte versekkel, dalokkal, tánccal készültek erre a napra. A műsor után virággal és saját készítésű nyaklánccal ajándékozták meg anyukáikat, nagymamáikat. A megható pillanatok után süteménnyel kínálták a vendégeket.
  Bővebben...
 • 2 A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium záróhangversenye és képzőművészeti kiállítása

  Intézményünk alapfokú művészeti iskolás növendékei intézményünk hagyományait ápolva, záró hangversenyen, illetve képzőművészeti kiállításon mutatkoztak be az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Kulturális Központban.
  Bővebben...
 • 3 Az Alapfokú Művészeti Iskola tanulója különdíjas Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alkotói pályázatán

  Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az idei évben is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére. A pályázat célja az volt, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát.
  Bővebben...
 • 4 Az Alapfokú Művészeti Iskola ajándékműsora anyák napja tiszteletére a szeretet jegyében

  A Mezőberényi Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat Idősek Otthonába az idei évben is ellátogattak diákjaink, Fejes Antal tanár úr vezetésével. Az Anyák Napja közeledtével minden esztendőben várva várt esemény ez a Juhász Gyula és a Puskin utcai otthon lakóinak életében.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Lakóhelyünk – intézmények

Iskolánkban 2019. május 6-án tartandó Témanap alkalmából a 3. évfolyamos tanulóinknak lehetősége nyílt városunkat megismerni területi elhelyezkedése, illetve fekvése vonatkozásában. Közösen tanulmányoztuk városunk térképét, mely során beszéltünk fő intézményeink elhelyezkedéséről, fontosságáról. Megismerkedhettek Mezőberény névadásának körülményeivel, és címerével. A 3. d osztály tanulói a Témanap kapcsán az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Muzeális Gyűjteményét tekinthették meg. A múzeumi látogatás során, diákjaink részletes képet kaptak településünk lélekszámáról, és az itt élő nemzetiségek arányáról. Nagy figyelemmel hallgatták diákjaink a népi szokásokról szóló történeteket, és az itt élő nemzetiségek népviseleteiben gyönyörködhettek. A gyerekek lelkesen beszéltek az adott témával kapcsolatos élményeikről. A múzeum megismerését követően, az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Művelődési háza látta az osztályt vendégül, ahol városunk templomairól, és neves épületeiről beszéltünk. A képes kirakó rendkívül izgalmassá tette templomaink megismerését. Rendkívüli élményt nyújtott a gyerekek számára a Témanap, hiszen feleleveníthették tudásukat, melyet bővíthettek, hisz számos kérdésükre választ kaphattak városunkról. Ezen alkalom összegzése céljából osztályunk egy plakátot készített, mely mindig emlékeztetheti a diákokat a Témanapon tanultakra.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Várhegyiné Braun Anita

tanító

 

. mai.mezobereny.hu