^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Tájékoztatás

  Tájékoztatás a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról
  Bővebben...
 • 2 Beiratkozás

  Tisztelt Leendő Első Osztályos Szülők!
  Bővebben...
 • 3 TÁJÉKOZTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI,DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL

  A tantermen kívüli, digitális munkarendbenvégzett oktatás a már megszokott, tantermi órától eltérő adatkezeléseket is maga után vonhat.
  Bővebben...
 • 4 Beiratkozási lap a Mezőberényi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájába a 2020/2021-es tanévre

  Kedves Szülők! Ez a Beiratkozási lap regisztrációt jelent a művészeti iskolánk jelenlegi tanulói számára, illetve előzetes beiratkozást a zeneművészet vagy a képzőművészet iránt érdeklődő gyermekek, tanulók részére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Lakóhelyünk – intézmények

Iskolánkban 2019. május 6-án tartandó Témanap alkalmából a 3. évfolyamos tanulóinknak lehetősége nyílt városunkat megismerni területi elhelyezkedése, illetve fekvése vonatkozásában. Közösen tanulmányoztuk városunk térképét, mely során beszéltünk fő intézményeink elhelyezkedéséről, fontosságáról. Megismerkedhettek Mezőberény névadásának körülményeivel, és címerével. A 3. d osztály tanulói a Témanap kapcsán az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Muzeális Gyűjteményét tekinthették meg. A múzeumi látogatás során, diákjaink részletes képet kaptak településünk lélekszámáról, és az itt élő nemzetiségek arányáról. Nagy figyelemmel hallgatták diákjaink a népi szokásokról szóló történeteket, és az itt élő nemzetiségek népviseleteiben gyönyörködhettek. A gyerekek lelkesen beszéltek az adott témával kapcsolatos élményeikről. A múzeum megismerését követően, az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Művelődési háza látta az osztályt vendégül, ahol városunk templomairól, és neves épületeiről beszéltünk. A képes kirakó rendkívül izgalmassá tette templomaink megismerését. Rendkívüli élményt nyújtott a gyerekek számára a Témanap, hiszen feleleveníthették tudásukat, melyet bővíthettek, hisz számos kérdésükre választ kaphattak városunkról. Ezen alkalom összegzése céljából osztályunk egy plakátot készített, mely mindig emlékeztetheti a diákokat a Témanapon tanultakra.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Várhegyiné Braun Anita

tanító

 

. mai.mezobereny.hu