^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Elballagtunk...

  Elballagtunk...
  Bővebben...
 • 2 Gyógypedagógus és tanító állás

  Gyulai Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium gyógypedagógus munkakör betöltésére.
  Bővebben...
 • 3 Összesített Versenyeredmények

  Összesített Versenyeredmények
  Bővebben...
 • 4 Szanazug Ifjúsági Tábor

  Iskolánk 5.a és 5.c osztályos tanulói 2019. június 24-én indultak az EFOP-3.3.5-17-2017-00041 Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Gyulai Tankerületi Központnál című pályázat jóvoltából a Szanazugi Ifjúsági Táborba.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Lakóhelyünk – intézmények

Iskolánkban 2019. május 6-án tartandó Témanap alkalmából a 3. évfolyamos tanulóinknak lehetősége nyílt városunkat megismerni területi elhelyezkedése, illetve fekvése vonatkozásában. Közösen tanulmányoztuk városunk térképét, mely során beszéltünk fő intézményeink elhelyezkedéséről, fontosságáról. Megismerkedhettek Mezőberény névadásának körülményeivel, és címerével. A 3. d osztály tanulói a Témanap kapcsán az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Muzeális Gyűjteményét tekinthették meg. A múzeumi látogatás során, diákjaink részletes képet kaptak településünk lélekszámáról, és az itt élő nemzetiségek arányáról. Nagy figyelemmel hallgatták diákjaink a népi szokásokról szóló történeteket, és az itt élő nemzetiségek népviseleteiben gyönyörködhettek. A gyerekek lelkesen beszéltek az adott témával kapcsolatos élményeikről. A múzeum megismerését követően, az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Művelődési háza látta az osztályt vendégül, ahol városunk templomairól, és neves épületeiről beszéltünk. A képes kirakó rendkívül izgalmassá tette templomaink megismerését. Rendkívüli élményt nyújtott a gyerekek számára a Témanap, hiszen feleleveníthették tudásukat, melyet bővíthettek, hisz számos kérdésükre választ kaphattak városunkról. Ezen alkalom összegzése céljából osztályunk egy plakátot készített, mely mindig emlékeztetheti a diákokat a Témanapon tanultakra.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Várhegyiné Braun Anita

tanító

 

. mai.mezobereny.hu