^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Tél Évszaknap 1-4. évfolyam

Az időjárás már december elejétől fagyos, zúzmarás reggelekkel köszöntött ránk, piros színt varázsolt a kint játszó gyermekek arcára. S az egyik délután szállingózó hópelyhek táncoltak tanulóink kabátján, hogy hóembert építhessenek belőle. 2016. december 19-én az 1-4. évfolyamos gyerekekkel évszaknap keretében zártuk le az adventi időszakot és készülődtünk osztályainkkal a közelgő ünnepre. Reggel már izgatottan számolgatták, hogy már csak ötöt kell aludni és megérkezik a karácsony a rég várt ajándékokkal, és a család együtt töltött, meghitt pillanataival.

Ezen a napon nemcsak az ünnepre készülődtünk, hanem felidéztük december jeles napjait is. A Luca búzát ültető osztályokban már szépen zöldül a jövő évi termést jósló búza.

A hónap időjárása valódi telet idézett, így pontosan megtanulhattuk az évszak jellemzőit is.

Beszélgettünk a gyerekekkel a régmúlt karácsonyairól, s egy-két mese is elhangzott.

Nagyon színes programmal készültek a mai napra a tanító nénik és tanító bácsik.

A karácsonyfa ékességei közül mindig azok a legszebbek, melyeket magunk alkotunk.  Különböző technikákkal készítették az osztályokban tanulóink a szemet gyönyörködtető díszeket. Voltak, akik csillogó papírokat hajtogattak, mások festettek, ragasztottak, gipszfigurákat díszítettek.

Az 1. e és a 4.a osztály tanulói pedig a tanító nénik segítségével csoportonként süteményt készítettek. Előzetes feladatként recepteket gyűjtöttek, amit megosztottak társaikkal is. Minden csoport a saját receptje szerint dolgozott. Gondosan kimérték a hozzávalókat, majd kavarták, gyúrták, formázták a tésztát. Saját ötleteik alapján díszítették. Az elkészült finomságokkal megkínálták a többieket, amit közösen jóízűen el is fogyasztottak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Slyuchné Prókai Erika

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu