^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Tél Évszaknap 1-4. évfolyam

Az időjárás már december elejétől fagyos, zúzmarás reggelekkel köszöntött ránk, piros színt varázsolt a kint játszó gyermekek arcára. S az egyik délután szállingózó hópelyhek táncoltak tanulóink kabátján, hogy hóembert építhessenek belőle. 2016. december 19-én az 1-4. évfolyamos gyerekekkel évszaknap keretében zártuk le az adventi időszakot és készülődtünk osztályainkkal a közelgő ünnepre. Reggel már izgatottan számolgatták, hogy már csak ötöt kell aludni és megérkezik a karácsony a rég várt ajándékokkal, és a család együtt töltött, meghitt pillanataival.

Ezen a napon nemcsak az ünnepre készülődtünk, hanem felidéztük december jeles napjait is. A Luca búzát ültető osztályokban már szépen zöldül a jövő évi termést jósló búza.

A hónap időjárása valódi telet idézett, így pontosan megtanulhattuk az évszak jellemzőit is.

Beszélgettünk a gyerekekkel a régmúlt karácsonyairól, s egy-két mese is elhangzott.

Nagyon színes programmal készültek a mai napra a tanító nénik és tanító bácsik.

A karácsonyfa ékességei közül mindig azok a legszebbek, melyeket magunk alkotunk.  Különböző technikákkal készítették az osztályokban tanulóink a szemet gyönyörködtető díszeket. Voltak, akik csillogó papírokat hajtogattak, mások festettek, ragasztottak, gipszfigurákat díszítettek.

Az 1. e és a 4.a osztály tanulói pedig a tanító nénik segítségével csoportonként süteményt készítettek. Előzetes feladatként recepteket gyűjtöttek, amit megosztottak társaikkal is. Minden csoport a saját receptje szerint dolgozott. Gondosan kimérték a hozzávalókat, majd kavarták, gyúrták, formázták a tésztát. Saját ötleteik alapján díszítették. Az elkészült finomságokkal megkínálták a többieket, amit közösen jóízűen el is fogyasztottak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Slyuchné Prókai Erika

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu