^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Osztálykirándulás Szegeden

A bélmegyeri kisiskolások május 24-én Szegedre utaztak. Osztálykirándulás keretében megtekintették Magyarország 3. legnépesebb városának nevezetességeit. Sétáltak a Széchenyi téren, a Kárász utcán. A Dugonics téren megtekintették a Tudományegyetem központi épületét és felidézték ismereteiket az egyetem névadójáról, József Attiláról. Majd a Dóm téren szemügyre vették a Dömötör-tornyot, a Fogadalmi templomot. Útjukat az árkádsor szobrai mellett folytatták. A Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert szobránál emlékeztek a professzor munkásságára.  Az árvízi emlékmű szemrevételezése után útjuk a Vadasparkba vitt. 

Hazánk legnagyobb állatkertje sok érdekességgel szolgált. A zoopedagógiai foglalkozáson megismerkedtek a tollasok, a pikkelyesek és a szőrösök állatcsoportjával. Találkoztak Rózsikával, a beszélő papagájjal, simítottak gabona siklót, etettek kecskéket és láttak fókabemutatót.

A kirándulás zárásaként a tanulók páros munkában kérdésekre válaszoltak, mely emlékezetük fejlesztésére irányult. A gyerekek e napon az élményen kívül ismerettel is gazdagodtak, erről a helyes válaszok tanúskodnak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu