^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Osztálykirándulás Szegeden

A bélmegyeri kisiskolások május 24-én Szegedre utaztak. Osztálykirándulás keretében megtekintették Magyarország 3. legnépesebb városának nevezetességeit. Sétáltak a Széchenyi téren, a Kárász utcán. A Dugonics téren megtekintették a Tudományegyetem központi épületét és felidézték ismereteiket az egyetem névadójáról, József Attiláról. Majd a Dóm téren szemügyre vették a Dömötör-tornyot, a Fogadalmi templomot. Útjukat az árkádsor szobrai mellett folytatták. A Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert szobránál emlékeztek a professzor munkásságára.  Az árvízi emlékmű szemrevételezése után útjuk a Vadasparkba vitt. 

Hazánk legnagyobb állatkertje sok érdekességgel szolgált. A zoopedagógiai foglalkozáson megismerkedtek a tollasok, a pikkelyesek és a szőrösök állatcsoportjával. Találkoztak Rózsikával, a beszélő papagájjal, simítottak gabona siklót, etettek kecskéket és láttak fókabemutatót.

A kirándulás zárásaként a tanulók páros munkában kérdésekre válaszoltak, mely emlékezetük fejlesztésére irányult. A gyerekek e napon az élményen kívül ismerettel is gazdagodtak, erről a helyes válaszok tanúskodnak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu