^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Színházi élmény

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

TANSZAKI BEMUTATÓ AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

A tanév befejezéseként nagy érdeklődéssel zajlott a zenei tanszakok hagyományos év végi vizsgája, tanszaki bemutatója. A billentyűs-, a fa- és rézfúvós, az akkordikus és vonós tanszakon zenét tanuló diákok lelkesen készültek a vizsgára, melyen megmutathatták a szülőknek, tanároknak és érdeklődőknek, eddigi munkájuk eredményességét.

A kiválóan felkészült növendékek népes hallgatóság előtt számolhattak be féléves fejlődésükről.

A legtöbben a tanév elején kezdték el a hangszertanulást és láthatóan mindenkinek feledhetetlen élményt nyújtott a szereplés. A tanítványok főként közösen választott gyermekdalokat játszottak, de népdalok, etüdök, előadási darabok is elhangzottak, melyeket képességükhöz, tehetségükhöz mérten, színvonalasan adtak elő.

A magasabb évfolyamon tanuló diákok több művet játszottak el kotta nélkül, zongorakísérettel, szólóban, duóban, illetve kamaradarabban tanáraikkal együtt igényes hangképzéssel.

Produkciójukat kivétel nélkül imponáló magabiztosság jellemezte, érett zenei megoldásokat hallhattunk a korosztályos szintnek megfelelő technikai kivitelezés mellett.

Érdekes volt látni, hogy a gyermekek milyen figyelemmel és szakmai érdeklődéssel hallgatták a velük egykorúak előadását. Nagyon szerencsés és jó ötlet a különböző tanszakok egyidejű bemutatkozása, hisz ezáltal lehetőségünk adódik bepillantást nyerni más hangszeres tanszakok műhelymunkájába.

A jelenlévők szembesülhettek azzal, hogy mekkora figyelmet és kitartó gyakorlást igényel a gyermekek részéről a húrok, a billentyűk, a hangok, a ritmus ismerete, a pontos pengetés, a magabiztos vonóvezetés és a szép hang képzése.

A vizsgabemutatón bebizonyosodott, hogy a választott hangszeren az előrehaladás a gyermekek szorgalmán, a tanárukkal létrejött, szeretetteli kapcsolaton túl, a szülői odafigyelésen, az otthoni gyakorlás feltételeinek megteremtésén múlik.

Nagy lendületet kaptak a gyerekek a következő év elkezdéséhez, az új dalok és kamaraművek tanulásához. 

Nagyon reméljük, hogy mind a növendékek, mind pedig a szülők kellemes emlékekkel gazdagodva újult energiával feltöltődve kezdik meg a következő tanévet.

A közönségnek, szülőknek, örömteli pillanatokat szereztünk. Ők azok, akik nélkül a mi munkánk nem tudna sikeresen működni, gyermekeik segítését és támogatását ezúton is hálás szívvel köszönjük!

A tanulók zenei tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Gregus Anita – tagintézmény-vezető

. mai.mezobereny.hu