^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Elkezdődött a 2019/2020-as tanév!

  Elkezdődött a 2019/2020-as tanév!
  Bővebben...
 • 2 Lovas kocsis séta 7.c

  A Nemzeti Érték Napja Békés megyében címmel 2019. szeptember 6-án iskolánk 7. c. osztálya lovas kocsis kiránduláson Mezőberény Települési Értéktárban megtalálható épített örökségét és természeti értékeit tekintette meg.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai szülői értekezletek az alsó tagozaton

  Iskolai szülői értekezletek az alsó tagozaton
  Bővebben...
 • 4 Iskolai szülői értekezletek a felső tagozaton

  Iskolai szülői értekezletek a felső tagozaton
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

DO60 Diáksportfesztivál Iskolánkban

DO60 néven rendeztünk diáksportfesztivált a Gyulai Tankerületi Központ és a Magyar Diáksport Szövetség együttműködésével május 28-án a Molnár Miklós Sportcsarnokban és az iskola Luther téri épületének sportudvarán. A kezdeményezés az iskoláskorú gyerekek napi legalább 60 perces testmozgásának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Fesztivál típusú lebonyolítási rendszerben, a társas- és játékközpontú, azaz nem az eredményekre és a győzelemre összpontosító feladatok szerepelnek a programban, így nem csupán a sportban tehetséges diákok felismerését szolgálják, hanem azt is, hogy a sportélményeken keresztül a gyerekek életébe beépüljön a napi legalább 60 percig tartó testmozgás.

A Fesztiválon megjelent Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese, Dr Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója, Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Kókai Dávid, az MDSZ szakmai munkatársa, valamint a Magyar Kézilabda  Szövetség képviselői. Az iskolások legnagyobb örömére, két olimpiai bajnok is jelen volt: Dombi Rudolf kajakozó és Pulai Imre kenus.

A Fesztiválon 21 intézmény, 420 tanulója vett részt. A gyerekeknek élményt jelentett az újszerű, játékos mozgás, aktívan teljesítették a feladatokat. A program a gyerekek egészségét, sportszeretetük megalapozását szolgálja. Nincs eredménykényszer, mindenki saját képességei, felkészültsége alapján teljesíti az állomások változatos feladatait. A nap során sok kipirult, mosolygós arcot láthattunk. A megkérdezett tanulók örülnének, ha a mindennapos testnevelés során gyakran találkoznának hasonló gyakorlatokkal.

A programot az MDSZ szakmai útmutatásai alapján iskolánk Testnevelés és sport munkaközössége tervezte és bonyolította le, két korosztályban: 1-2. és 3-4. osztályok.

Köszönöm nekik, valamint a többi közreműködő pedagógus kollégának és az aktívan segédkező nyolcadikos diákoknak, akik mindannyian hozzájárultak a program sikeres megvalósításához.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kajlik Péter

Testnevelés és sport munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu