^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Színházi élmény

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

DO60 Diáksportfesztivál Iskolánkban

DO60 néven rendeztünk diáksportfesztivált a Gyulai Tankerületi Központ és a Magyar Diáksport Szövetség együttműködésével május 28-án a Molnár Miklós Sportcsarnokban és az iskola Luther téri épületének sportudvarán. A kezdeményezés az iskoláskorú gyerekek napi legalább 60 perces testmozgásának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Fesztivál típusú lebonyolítási rendszerben, a társas- és játékközpontú, azaz nem az eredményekre és a győzelemre összpontosító feladatok szerepelnek a programban, így nem csupán a sportban tehetséges diákok felismerését szolgálják, hanem azt is, hogy a sportélményeken keresztül a gyerekek életébe beépüljön a napi legalább 60 percig tartó testmozgás.

A Fesztiválon megjelent Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese, Dr Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója, Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Kókai Dávid, az MDSZ szakmai munkatársa, valamint a Magyar Kézilabda  Szövetség képviselői. Az iskolások legnagyobb örömére, két olimpiai bajnok is jelen volt: Dombi Rudolf kajakozó és Pulai Imre kenus.

A Fesztiválon 21 intézmény, 420 tanulója vett részt. A gyerekeknek élményt jelentett az újszerű, játékos mozgás, aktívan teljesítették a feladatokat. A program a gyerekek egészségét, sportszeretetük megalapozását szolgálja. Nincs eredménykényszer, mindenki saját képességei, felkészültsége alapján teljesíti az állomások változatos feladatait. A nap során sok kipirult, mosolygós arcot láthattunk. A megkérdezett tanulók örülnének, ha a mindennapos testnevelés során gyakran találkoznának hasonló gyakorlatokkal.

A programot az MDSZ szakmai útmutatásai alapján iskolánk Testnevelés és sport munkaközössége tervezte és bonyolította le, két korosztályban: 1-2. és 3-4. osztályok.

Köszönöm nekik, valamint a többi közreműködő pedagógus kollégának és az aktívan segédkező nyolcadikos diákoknak, akik mindannyian hozzájárultak a program sikeres megvalósításához.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kajlik Péter

Testnevelés és sport munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu