^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Elballagtunk...

  Elballagtunk...
  Bővebben...
 • 2 Ballagás és tanévzáró ünnepély Muronyban

  2019. június 15-én 11 órakor ballagtak nyolcadikosaink a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Muronyi Tagintézményéből. Az ünnepséget nagy készülődés előzte meg, tanáraink és diákjaink feldíszítették az iskolát. A tagintézmény-vezető megnyitója után, a hetedikesek irodalmi összeállítással búcsúztak a végzősöktől, majd a nyolcadikosok megható szavakkal emlékeztek az elmúlt nyolc év eseményeire.
  Bővebben...
 • 3 Összesített Versenyeredmények

  Összesített Versenyeredmények
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró Bélmegyeren

  A bélmegyeri tagintézményben június 20-án 16 órakor volt a tanévzáró ünnepély. A Himnusz, az ünnepi köszöntő és a szavalat után került sor a 2018/2019. tanév értékelésére. A kiváló tanulmányi előmenetelű és kitűnő tanulók könyvjutalomban részesültek, melyet Öreg István intézményvezető adott át részükre.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Hangszerbemutató az Alapfokú Művészeti Tagintézményben

Az előző tanévek hagyományaihoz hasonlóan, zenetanáraink játékos hangszerbemutatóra invitálták városunk óvodásait, kisiskolásait, melynek iskolánk aulája adott helyet.

Beiskolázási programunk keretében azt a célt tűztük ki, hogy minél fiatalabb korban megtaláljuk azokat a tehetséges tanulókat, akiket a klasszikus zene, az éneklés és a hangszeres játék örömére nevelhetnek művésztanáraink.

Interaktív foglalkozás keretén belül kerültek bemutatásra a hangszerek, zenei művek, gyermekdalok megszólalásával.

A közönség bevonásával játékos, mozgásos gyakorlatok színesítették a délelőttöt, s a körjáték és a vonatozás sem maradt el. Eközben a gyerekek megismerkedtek a zongora mellett a vonós és fúvós hangszerekkel is, s kipróbálhatták mindegyiket.

Az előadás elsöprő sikert aratott a gyerekek körében, s mind az iskolai környezet, mind a hangszerek játéka láthatóan elvarázsolta a gyerekeket.

Elégedettségüknek hangot adva, hangos tapssal jutalmazták a kis műsort, s igen aktívan vettek részt a játékos feladatok végrehajtásában is.

Reméljük, hogy közülük sokan kedvet kaptak a zenetanuláshoz.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                         Gregus Anita

                                                                                    tagintézmény-vezető

. mai.mezobereny.hu