^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Pályaorientációs nap a felső tagozaton

  2019. október 7-én hétfőn került megrendezésre a Pályaorientációs nap. Az egésznapos rendezvény célja az volt, hogy segítse a diákokat a döntésképessé válásban, ezzel is növelve az esélyeiket arra, hogy tanulással vagy munkával kapcsolatos kérdéseikben a számukra legideálisabb megoldást tudják választani. Ismerkedjenek meg minél több szakmával, minél több információt szerezzenek egy-egy iskolatípusról, képzési formáról vagy szakmacsoportról.
  Bővebben...
 • 2 Mezei futóverseny körzeti döntő Békés

  Október 8-án népes csapattal vettünk részt Békésen, a sportpályán rendezett mezei futóverseny körzeti döntőjében. Tanulóink szép eredményeket értek el, több korosztályban is az élen végeztek, így bejutottak a megyei döntőbe.
  Bővebben...
 • 3 Három hetet meghaladó projekt a 4. évfolyamosok szemével

  Iskolánk 4. évfolyamos tanulói három hetet meghaladó projekten vettek részt szeptember 21-október 11. között. A tanulók kaptak egy projektigazolványt, amiben a három hét témája szerepelt, így tudták nyomon követni a projekt menetét.
  Bővebben...
 • 4 Intézményi Bozsik-program Mezőberény Körzet Őszi Grassroots Fesztivál Mezőberényben

  Október 15-én a sportpályán került sor a 2018/2019 tanév első, őszi Grassroots Fesztiváljára az Intézményi Bozsik-program keretében. A napsütéses időben, 22 intézményből, 60 csoport, közel ötszáz tanuló vett részt a rendezvényen.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Honfoglaló magyarok Szanazugban!

Iskolánk 5.a és 5.c osztályos tanulói 2019. június 24-én indultak az EFOP-3.3.5-17-2017-00041 Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Gyulai Tankerületi Központnál című pályázat jóvoltából a Szanazugi Ifjúsági Táborba. A program alapvető célja a gyerekek nemzeti és kulturális identitásának erősítése a non-formális és informális tanulási formák változatos alkalmazásával, a nemzeti hagyományok ápolása, népi kultúra megismertetése az élménypedagógia módszereinek segítségével. Az egyhetes bentlakásos tábor 45 gyermek számára biztosította költségmentesen a színes és változatos programokon való részvételt. Az ötödikesek a Csodaszarvas nyomában felfedezték hogyan éltek honfoglaló őseink a Kárpát-medencében. A tábor öt napja alatt a gyerekek, a történelem és a hon- és népismeret órákon megszerzett - a honfoglalással kapcsolatos -, ismereteiket idézték fel és új ismeretekhez is jutottak.

A hét folyamán volt lehetősége a megalakult törzseknek összemérni erejüket a sárkányhajózáson, kötélhúzás közben. Törzsi összetartozásukat erősítette a törzsi pólójuk és zászló elkészítése. Kipróbálhatták az íjászatot, magyar népdalokat és néptáncokat tanultak. Megismerkedtek a rovásírás jelképeivel, majd „számháborúban” kamatoztatták a tanultakat. A törzsek négyállomásos vetélkedőn mérték össze tudásukat, ahol a honfoglalás eseményeinek feldolgozása történt irodalmi, történelmi, földrajzi és sportfeladatok segítségével. Egy napos kiránduláson vettek részt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol többek között megtekintették a Feszty körképet és múzeumpedagógiai foglalkozásokon vettek részt. A jó hangulatú tábor során filmet néztek, Jani bohóc humoros műsorát és a Bibuczi zenekar zenés meseműsorát élvezhették, miközben új barátságok is szövődtek. A tábor zárásaként a törzsek egyesültek.

Bízunk benne, hogy a táborban résztvevő tanulóinknak maradandó élményt tudtunk nyújtani!

1. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

2. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

3. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

4. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

5. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

 

Ignácz Ágnes Ilona

Tóthné Győri Zsuzsanna

Tóth Olivér

Vrbovszki Beáta

táborvezetők

. mai.mezobereny.hu