^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Elballagtunk...

  Elballagtunk...
  Bővebben...
 • 2 Gyógypedagógus és tanító állás

  Gyulai Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium gyógypedagógus munkakör betöltésére.
  Bővebben...
 • 3 Összesített Versenyeredmények

  Összesített Versenyeredmények
  Bővebben...
 • 4 Szanazug Ifjúsági Tábor

  Iskolánk 5.a és 5.c osztályos tanulói 2019. június 24-én indultak az EFOP-3.3.5-17-2017-00041 Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Gyulai Tankerületi Központnál című pályázat jóvoltából a Szanazugi Ifjúsági Táborba.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Honfoglaló magyarok Szanazugban!

Iskolánk 5.a és 5.c osztályos tanulói 2019. június 24-én indultak az EFOP-3.3.5-17-2017-00041 Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Gyulai Tankerületi Központnál című pályázat jóvoltából a Szanazugi Ifjúsági Táborba. A program alapvető célja a gyerekek nemzeti és kulturális identitásának erősítése a non-formális és informális tanulási formák változatos alkalmazásával, a nemzeti hagyományok ápolása, népi kultúra megismertetése az élménypedagógia módszereinek segítségével. Az egyhetes bentlakásos tábor 45 gyermek számára biztosította költségmentesen a színes és változatos programokon való részvételt. Az ötödikesek a Csodaszarvas nyomában felfedezték hogyan éltek honfoglaló őseink a Kárpát-medencében. A tábor öt napja alatt a gyerekek, a történelem és a hon- és népismeret órákon megszerzett - a honfoglalással kapcsolatos -, ismereteiket idézték fel és új ismeretekhez is jutottak.

A hét folyamán volt lehetősége a megalakult törzseknek összemérni erejüket a sárkányhajózáson, kötélhúzás közben. Törzsi összetartozásukat erősítette a törzsi pólójuk és zászló elkészítése. Kipróbálhatták az íjászatot, magyar népdalokat és néptáncokat tanultak. Megismerkedtek a rovásírás jelképeivel, majd „számháborúban” kamatoztatták a tanultakat. A törzsek négyállomásos vetélkedőn mérték össze tudásukat, ahol a honfoglalás eseményeinek feldolgozása történt irodalmi, történelmi, földrajzi és sportfeladatok segítségével. Egy napos kiránduláson vettek részt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol többek között megtekintették a Feszty körképet és múzeumpedagógiai foglalkozásokon vettek részt. A jó hangulatú tábor során filmet néztek, Jani bohóc humoros műsorát és a Bibuczi zenekar zenés meseműsorát élvezhették, miközben új barátságok is szövődtek. A tábor zárásaként a törzsek egyesültek.

Bízunk benne, hogy a táborban résztvevő tanulóinknak maradandó élményt tudtunk nyújtani!

1. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

2. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

3. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

4. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

5. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

 

Ignácz Ágnes Ilona

Tóthné Győri Zsuzsanna

Tóth Olivér

Vrbovszki Beáta

táborvezetők

. mai.mezobereny.hu