^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Honfoglaló magyarok Szanazugban!

Iskolánk 5.a és 5.c osztályos tanulói 2019. június 24-én indultak az EFOP-3.3.5-17-2017-00041 Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Gyulai Tankerületi Központnál című pályázat jóvoltából a Szanazugi Ifjúsági Táborba. A program alapvető célja a gyerekek nemzeti és kulturális identitásának erősítése a non-formális és informális tanulási formák változatos alkalmazásával, a nemzeti hagyományok ápolása, népi kultúra megismertetése az élménypedagógia módszereinek segítségével. Az egyhetes bentlakásos tábor 45 gyermek számára biztosította költségmentesen a színes és változatos programokon való részvételt. Az ötödikesek a Csodaszarvas nyomában felfedezték hogyan éltek honfoglaló őseink a Kárpát-medencében. A tábor öt napja alatt a gyerekek, a történelem és a hon- és népismeret órákon megszerzett - a honfoglalással kapcsolatos -, ismereteiket idézték fel és új ismeretekhez is jutottak.

A hét folyamán volt lehetősége a megalakult törzseknek összemérni erejüket a sárkányhajózáson, kötélhúzás közben. Törzsi összetartozásukat erősítette a törzsi pólójuk és zászló elkészítése. Kipróbálhatták az íjászatot, magyar népdalokat és néptáncokat tanultak. Megismerkedtek a rovásírás jelképeivel, majd „számháborúban” kamatoztatták a tanultakat. A törzsek négyállomásos vetélkedőn mérték össze tudásukat, ahol a honfoglalás eseményeinek feldolgozása történt irodalmi, történelmi, földrajzi és sportfeladatok segítségével. Egy napos kiránduláson vettek részt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol többek között megtekintették a Feszty körképet és múzeumpedagógiai foglalkozásokon vettek részt. A jó hangulatú tábor során filmet néztek, Jani bohóc humoros műsorát és a Bibuczi zenekar zenés meseműsorát élvezhették, miközben új barátságok is szövődtek. A tábor zárásaként a törzsek egyesültek.

Bízunk benne, hogy a táborban résztvevő tanulóinknak maradandó élményt tudtunk nyújtani!

1. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

2. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

3. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

4. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

5. nap képeit ide kattintva tekinthetik meg!

 

Ignácz Ágnes Ilona

Tóthné Győri Zsuzsanna

Tóth Olivér

Vrbovszki Beáta

táborvezetők

. mai.mezobereny.hu