^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Az őszi erdő kincsei

A Bélmegyeri Tagintézményben szeptember 3. hete az erdő témahét jegyében telt. Indításként sétát tettünk a ligetbe, ahol fák és cserjék sokaságával találkoztunk. Volt közöttük platán, fenyő, tölgy, bükk, gesztenye, hárs, akác, gyertyán, kőris, bodza, csipkebogyó, galagonya, kökény. Megneveztük a fa és bokor részeit, kéreglenyomatot készítettünk. Gyűjtöttünk terméseket és leveleket. Énekeltünk erdővel, fával, bokorral kapcsolatos dalokat. Új játékként megtanultuk a Kókusz, dió, gesztenyét.

A tanulók kézműves foglalkozáson egy-egy fát színeztek és nyírtak, mozaikoltak, hajtogattak, melyet évfolyamonként különböző technikával készült levelekkel díszítettek. Az elkészült 19 fa erdőtársulást alkotott. Majd a diákok képeket válogattak és ragasztottak csoport munkában aszerint, hogy melyek az erdőt alkotó fák és cserjék valamint az erdei állatok. Később a séta során gyűjtött gesztenyéből karkötők fűztek, a levelekből szellőlányt formáltak. Az elkészült munkák a sokszínben pompázó őszi erdő kincseiből készült remekművek.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu