^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Az erdő

A 3. évfolyamon tanuló gyerekek szeptember 3. hetében témahét keretében az erdő életközösségével ismerkedtek meg. Kéreg mintát készítettek a fák törzséről, lehullott leveleket, terméseket gyűjtöttek, melyekből később megformázták az erdő állatait. Megfigyelték az ősz színeit, és lefesthették a hét során kedvencükké vált fát. Meghallgatták az erdei madarak énekét és megnézték hogyan készítik  fészkeiket, és táplálkozásukkal milyen módon védik az erdő fáit. Lehetőségük volt egymást segítve, csoportokban dolgozni. Nagyon élvezték, amikor a két osztály együtt dolgozott. Mindenki igyekezett aktívan bekapcsolódni a közös munkába. Reméljük, hogy nem csak most, de felnőtt korukban is eszükbe jut majd Az erdő fohásza. Kirándulóként Wass Albert szavaival „látó-ember” –ként fognak az erdőben sétálni.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

Slyuchné Prókai Erika

            tanító néni

 

. mai.mezobereny.hu