^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Az erdő

A 3. évfolyamon tanuló gyerekek szeptember 3. hetében témahét keretében az erdő életközösségével ismerkedtek meg. Kéreg mintát készítettek a fák törzséről, lehullott leveleket, terméseket gyűjtöttek, melyekből később megformázták az erdő állatait. Megfigyelték az ősz színeit, és lefesthették a hét során kedvencükké vált fát. Meghallgatták az erdei madarak énekét és megnézték hogyan készítik  fészkeiket, és táplálkozásukkal milyen módon védik az erdő fáit. Lehetőségük volt egymást segítve, csoportokban dolgozni. Nagyon élvezték, amikor a két osztály együtt dolgozott. Mindenki igyekezett aktívan bekapcsolódni a közös munkába. Reméljük, hogy nem csak most, de felnőtt korukban is eszükbe jut majd Az erdő fohásza. Kirándulóként Wass Albert szavaival „látó-ember” –ként fognak az erdőben sétálni.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

Slyuchné Prókai Erika

            tanító néni

 

. mai.mezobereny.hu