^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Boldogságóra 2.

  Elsőseim között feltettük egymásnak a nagy kérdéseket: Milyen lesz a jövőm? Hogyan fogok kinézni vajon? Mi lesz a foglalkozásom? Milyen lesz a családom? Ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk, s rajzban születtek meg a válaszok.
  Bővebben...
 • 2 Kulturális Napok az alsó tagozaton

  2019. október 22-én intézményünk alsó tagozata ünnepélyes keretek között fejezte ki tiszteletét az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei iránt. A felső tagozat 8. osztályos diákjai színvonalas műsora felelevenítette a szabadságért való küzdelem fő történéseit, melyet alsó tagozatos kis diákjaink nagy érdeklődéssel és fegyelemmel hallgattak.
  Bővebben...
 • 3 Megemlékezés október 23-ról Muronyban

  2019. október 22-én ünnepi műsorral emlékeztünk meg az 1956. évi forradalom és szabadságharc 63., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójáról. A tagintézményi ünnepséget Vári Anikó Katalin tagintézmény-vezető nyitotta meg, majd iskolánk 7-8.g osztályos tanulói méltó módon emlékeztek meg 1956 őszének eseményeiről.
  Bővebben...
 • 4 A 23. Csabai Kolbászfesztiválon jártunk

  2019. október 24-én rajtolt a 23. Csabai Kolbászfesztivál, ahova a Mezőberényi Általános Iskolát képviselve a 8. d osztály nevezett be a 4 csapattal. Hetek óta készültünk a nagy megmérettetésre, hiszen az óvodások, általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenyén 200 gyerek és ifjúsági csapat, mintegy 1000 versenyző mérte össze a tudását.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Sportnap Muronyban

Iskolánk az idei esztendőben is csatlakozott az Európai Diáksport Napjához. 2019. szeptember 27-én a Muronyi tagintézménye adott helyet annak a mozgás- és sportprogramnak, amit a pedagógusok szerveztek a tanulóknak, ahol az egyetlen ajánlott programelem a szimbolikus, adott évnek megfelelő futótáv ˗ idén 2019 méter ˗ teljesítése volt.

A napot a 3., 4., 5., és 6. évfolyamos tanulók úszással kezdték, a többiek csoportmunkában ismerkedtek a sportágakkal: puzzle-t raktak ki, ami különböző sportágak fényképeiből tevődött össze, majd ismereteket szereztek az általuk nem ismert sportokról.

Iskolánk az idei esztendőben is csatlakozott az Európai Diáksport Napjához. 2019. szeptember 27-én a Muronyi tagintézménye adott helyet annak a mozgás- és sportprogramnak, amit a pedagógusok szerveztek a tanulóknak, ahol az egyetlen ajánlott programelem a szimbolikus, adott évnek megfelelő futótáv ˗ idén 2019 méter ˗ teljesítése volt.

A napot a 3., 4., 5., és 6. évfolyamos tanulók úszással kezdték, a többiek csoportmunkában ismerkedtek a sportágakkal: puzzle-t raktak ki, ami különböző sportágak fényképeiből tevődött össze, majd ismereteket szereztek az általuk nem ismert sportokról. Ezután megbeszéltük a gyerekekkel, hogy helyi viszonyokban ki, milyen sportot űz. Szó volt az olimpiáról, és híres magyar olimpikonokról. A sportcsarnokban különböző állomásokat készítettünk a tanulóinknak. Lehetett pingpongozni, kosárra dobni, gátat futni, hulahopp karikázni, ugrókötelezni. Készültünk sorversennyel, és természetesen lefutottuk a 2019 métert.

A különböző tevékenységek során a legfontosabb cél a mozgás örömének megtapasztalása, és a sportolás iránti vágy felkeltése volt.

Ezután megbeszéltük a gyerekekkel, hogy helyi viszonyokban ki, milyen sportot űz. Szó volt az olimpiáról, és híres magyar olimpikonokról. A sportcsarnokban különböző állomásokat készítettünk a tanulóinknak. Lehetett pingpongozni, kosárra dobni, gátat futniörömének megtapasztalása, és a sportolás iránti vágy felkeltése volt.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!             

                                                                       Cinanóné Varró Pálma

. mai.mezobereny.hu