^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Pályaorientációs nap a felső tagozaton

  2019. október 7-én hétfőn került megrendezésre a Pályaorientációs nap. Az egésznapos rendezvény célja az volt, hogy segítse a diákokat a döntésképessé válásban, ezzel is növelve az esélyeiket arra, hogy tanulással vagy munkával kapcsolatos kérdéseikben a számukra legideálisabb megoldást tudják választani. Ismerkedjenek meg minél több szakmával, minél több információt szerezzenek egy-egy iskolatípusról, képzési formáról vagy szakmacsoportról.
  Bővebben...
 • 2 Mezei futóverseny körzeti döntő Békés

  Október 8-án népes csapattal vettünk részt Békésen, a sportpályán rendezett mezei futóverseny körzeti döntőjében. Tanulóink szép eredményeket értek el, több korosztályban is az élen végeztek, így bejutottak a megyei döntőbe.
  Bővebben...
 • 3 Három hetet meghaladó projekt a 4. évfolyamosok szemével

  Iskolánk 4. évfolyamos tanulói három hetet meghaladó projekten vettek részt szeptember 21-október 11. között. A tanulók kaptak egy projektigazolványt, amiben a három hét témája szerepelt, így tudták nyomon követni a projekt menetét.
  Bővebben...
 • 4 Intézményi Bozsik-program Mezőberény Körzet Őszi Grassroots Fesztivál Mezőberényben

  Október 15-én a sportpályán került sor a 2018/2019 tanév első, őszi Grassroots Fesztiváljára az Intézményi Bozsik-program keretében. A napsütéses időben, 22 intézményből, 60 csoport, közel ötszáz tanuló vett részt a rendezvényen.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Pályaorientációs nap Bélmegyeren

E nap programjaként tanulóinkkal a helyben található közintézmények életébe, az ott folyó tevékenységekbe nyertünk betekintést. Elsőként a könyvtárba látogattunk el. Bár a gyerekeknek szervezett programokon rendszeresen részt veszünk, a könyvtáros tényleges munkáját most részben megismerhettük. A diákok kipróbálhatták a könyvkölcsönzés folyamatát, megkereshették a könyvek legfontosabb adatait, búvárkodhattak régi katalógus cédulák között. Megtudtuk, hogy a könyvtárosok minden korosztálynak szerveznek programokat. Második állomásunk a posta volt. A kézbesítő, és a postai ügyintéző feladatairól meséltek nekünk. Láthattunk különböző postai nyomtatványokat. A harmadik állomásunk a Polgármesteri Hivatal volt. A dolgozók munkáját nem zavarva végig jártuk az irodákat, majd a tanácsteremben helyet foglaltunk és meghallgattuk milyen feladatokat lát el a hivatal.

Köszönjük vendéglátóinknak, hogy bemutatták munkájukat.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Csupászné Szűcs Edit

. mai.mezobereny.hu