^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Pályaorientációs nap a felső tagozaton

  2019. október 7-én hétfőn került megrendezésre a Pályaorientációs nap. Az egésznapos rendezvény célja az volt, hogy segítse a diákokat a döntésképessé válásban, ezzel is növelve az esélyeiket arra, hogy tanulással vagy munkával kapcsolatos kérdéseikben a számukra legideálisabb megoldást tudják választani. Ismerkedjenek meg minél több szakmával, minél több információt szerezzenek egy-egy iskolatípusról, képzési formáról vagy szakmacsoportról.
  Bővebben...
 • 2 Mezei futóverseny körzeti döntő Békés

  Október 8-án népes csapattal vettünk részt Békésen, a sportpályán rendezett mezei futóverseny körzeti döntőjében. Tanulóink szép eredményeket értek el, több korosztályban is az élen végeztek, így bejutottak a megyei döntőbe.
  Bővebben...
 • 3 Három hetet meghaladó projekt a 4. évfolyamosok szemével

  Iskolánk 4. évfolyamos tanulói három hetet meghaladó projekten vettek részt szeptember 21-október 11. között. A tanulók kaptak egy projektigazolványt, amiben a három hét témája szerepelt, így tudták nyomon követni a projekt menetét.
  Bővebben...
 • 4 Intézményi Bozsik-program Mezőberény Körzet Őszi Grassroots Fesztivál Mezőberényben

  Október 15-én a sportpályán került sor a 2018/2019 tanév első, őszi Grassroots Fesztiváljára az Intézményi Bozsik-program keretében. A napsütéses időben, 22 intézményből, 60 csoport, közel ötszáz tanuló vett részt a rendezvényen.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Látogató egy távoli kontinensről

Október 8-án a bélmegyeri tagintézményben rendhagyó előadásra került sor. Nagy András Ausztráliából érkezett, aki egyik tanítványunk családjánál vendégeskedett.  Meghívásunkat elfogadva, mesélt a kontinensnyi ország növény- és állatvilágáról, ételeiről, szokásairól az ott folyó mindennapokról. A szemléltetés érdekében diasorozattal készült, melyet kisiskolásaink érdeklődő tekintettel figyeltek. Megmutatta egy olyan kengurunak a bőrét, melyet édesapja az ablakukból lőtt. A fiatalember ausztrál állampolgár, Ausztráliában született, de kiválóan beszél magyarul. Öröm volt hallani, hogy családja távol az anyaországtól is őrzi magyarságát.  Elmondta, hogy szeret szülőföldjén élni, jól érzi magát 16 000 km-re Magyarországtól. 36 éves kora ellenére sokszor járt hazánkban.  A magyar gasztronómiát imádja, hazájában csak akkor eszik péksüteményt, ha édesanyja süt.

Az előadás bevezetéseként a gyerekeknek megmutattam Ausztrália helyét a Föld domborzati térképén, majd meséltem a 8,8 millió km2 terület sokszínűségéről, a világon egyedülálló értékeiről.

Köszönjük a különleges ismeretátadást. Várjuk a folytatást.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu