^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 „Mikulás délután” az ovisokkal

  2019.12.04-én került megrendezésre iskolánkban az első beiskolázási program. A nagycsoportos ovisokkal töltöttünk el egy feledhetetlen délutánt. Nagy örömünkre szolgált, hogy ilyen sokan részt vettek ezen a játékos rendezvényen. Megismerkedtek az ovisok a tanító nénikkel, közben mesét hallgattak, télapót készítettek, sokat játszottak.
  Bővebben...
 • 2 Meghívó

  Színvilág kiállítás
  Bővebben...
 • 3 Meghívó

  Karácsonyváró Ünnepség
  Bővebben...
 • 4 Mikulás váró ünnepség

  2019. december 5-én zúzmarás reggelre ébredtünk. Mintha egy kicsit a hó is szállingózott volna. A gyerekek nagy izgalommal érkeztek reggel az iskolába, vajon eljön-e hozzájuk a Mikulás, egyre csak ezt kérdezgették. A 3. c osztályos tanulók még az ősszel levelet írtak a Mikulásnak, hogy szeretettel várják és még műsorral is készülnek Neki. Bíztak benne, hogy teljesül a kívánságuk.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Látogató egy távoli kontinensről

Október 8-án a bélmegyeri tagintézményben rendhagyó előadásra került sor. Nagy András Ausztráliából érkezett, aki egyik tanítványunk családjánál vendégeskedett.  Meghívásunkat elfogadva, mesélt a kontinensnyi ország növény- és állatvilágáról, ételeiről, szokásairól az ott folyó mindennapokról. A szemléltetés érdekében diasorozattal készült, melyet kisiskolásaink érdeklődő tekintettel figyeltek. Megmutatta egy olyan kengurunak a bőrét, melyet édesapja az ablakukból lőtt. A fiatalember ausztrál állampolgár, Ausztráliában született, de kiválóan beszél magyarul. Öröm volt hallani, hogy családja távol az anyaországtól is őrzi magyarságát.  Elmondta, hogy szeret szülőföldjén élni, jól érzi magát 16 000 km-re Magyarországtól. 36 éves kora ellenére sokszor járt hazánkban.  A magyar gasztronómiát imádja, hazájában csak akkor eszik péksüteményt, ha édesanyja süt.

Az előadás bevezetéseként a gyerekeknek megmutattam Ausztrália helyét a Föld domborzati térképén, majd meséltem a 8,8 millió km2 terület sokszínűségéről, a világon egyedülálló értékeiről.

Köszönjük a különleges ismeretátadást. Várjuk a folytatást.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu