^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Boldogságóra 2.

  Elsőseim között feltettük egymásnak a nagy kérdéseket: Milyen lesz a jövőm? Hogyan fogok kinézni vajon? Mi lesz a foglalkozásom? Milyen lesz a családom? Ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk, s rajzban születtek meg a válaszok.
  Bővebben...
 • 2 Kulturális Napok az alsó tagozaton

  2019. október 22-én intézményünk alsó tagozata ünnepélyes keretek között fejezte ki tiszteletét az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei iránt. A felső tagozat 8. osztályos diákjai színvonalas műsora felelevenítette a szabadságért való küzdelem fő történéseit, melyet alsó tagozatos kis diákjaink nagy érdeklődéssel és fegyelemmel hallgattak.
  Bővebben...
 • 3 Megemlékezés október 23-ról Muronyban

  2019. október 22-én ünnepi műsorral emlékeztünk meg az 1956. évi forradalom és szabadságharc 63., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójáról. A tagintézményi ünnepséget Vári Anikó Katalin tagintézmény-vezető nyitotta meg, majd iskolánk 7-8.g osztályos tanulói méltó módon emlékeztek meg 1956 őszének eseményeiről.
  Bővebben...
 • 4 A 23. Csabai Kolbászfesztiválon jártunk

  2019. október 24-én rajtolt a 23. Csabai Kolbászfesztivál, ahova a Mezőberényi Általános Iskolát képviselve a 8. d osztály nevezett be a 4 csapattal. Hetek óta készültünk a nagy megmérettetésre, hiszen az óvodások, általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenyén 200 gyerek és ifjúsági csapat, mintegy 1000 versenyző mérte össze a tudását.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Pályaorientációs nap Muronyban

2019. október 7-én pályaorientációs nap volt iskolánkban. Ezt a napot egy üzemlátogatással kezdtük. Murony határában található a Szatmári Telep, ahol a tanulók megismerkedhettek a különböző mezőgazdasági gépekkel, tárolóval. Cserenyecz Zsolt - iskolánk egykori diákja - vezetésével jártuk be a telepet. Nagyon sok információval gazdagodhattak a mezőgazdaság iránt érdeklődők, többek között a különböző növények termesztésének, tárolásának és felhasználásának a lehetőségeivel. A tanulók megismerkedhettek Szatmári Jánossal is, a telep megálmodójával. Ezt követően Kovácsné Varga Krisztina szülő osztotta meg a tanulókkal a különböző területeken szerzett munkatapasztalatait, tanulmányainak sokszínűségét, és bemutatót tartott jelenlegi masszőr munkájáról, melyet a gyerekek nagy érdeklődéssel figyeltek. A nap zárásaként a különböző foglalkozásokhoz kapcsolódó játékos vetélkedőt rendeztünk. 5 fős csapatokban mérhették össze tudásukat a tanulók, és szerezhettek információkat az általuk nem ismert foglalkozásokról.

Köszönetünket kívánjuk kifejezni mindazok felé, akik hozzájárultak, hogy ismét élményekben és ismeretekben gazdag pályaorientációs napon vehettünk részt.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Vári Anikó Katalin

. mai.mezobereny.hu