^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Pályaorientációs nap

2019. október 7-én hétfőn került megrendezésre a Pályaorientációs nap. Az egésznapos rendezvény célja az volt, hogy segítse a diákokat a döntésképessé válásban, ezzel is növelve az esélyeiket arra, hogy tanulással vagy munkával kapcsolatos kérdéseikben a számukra legideálisabb megoldást tudják választani. Ismerkedjenek meg minél több szakmával, minél több információt szerezzenek egy-egy iskolatípusról, képzési formáról vagy szakmacsoportról.

A munka világában való jártasságnak fontos része a pályaismeret, hiszen az a cél, hogy a pályaválasztó fiatalok eligazodjanak a pályák, a szakmák világában. A pályaorientációs napon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem iskolánk minden felső tagozatos tanulója. A rendhagyó osztályfőnöki órákon számos érdekes és hasznos ismeretekre tehetek szert. Az üzemlátogatások során pedig a helyszínen tapasztalhatták meg egy-egy foglalkozás, hivatás szépségét és kihívásait.

Osztályaink közül többen szakmalátogatáson vettek részt Békésen, Békéscsabán illetve a helyi üzemekben, gyárakban és vendéglátó egységeknél. A hetedik évfolyam tanulói a középiskolák workshopján tájékozódhattak a továbbtanulási lehetőségekről.

 

5. évfolyam

5. a osztály      Német Finompékáru Kft. Bővebben>>

5. c osztály      Nett Front Kft. Bővebben>>

5. d osztály     Bodoki Károly Vízügyi Múzeum Bővebben>>

5. e osztály     Nyeregben Alapítvány Lovastanya Bővebben>>

 

6. évfolyam

6. a osztály      Famíliatészta Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. Bővebben>>

6. c osztály      Kolozsi József Gépipari és Kereskedelmi Kft. Bővebben>>

6. d osztály     Berényi Téglaipari Kft.

6. e osztály     Panoráma Étterem Bővebben>>

 

7. évfolyam

A Pályaválasztási napon öt középiskolát hívtunk meg iskolánkba, hogy adjanak részletes tájékoztatást az intézményeikről. A „Pályaválasztási workshopon” lehetősége volt a 7-8. évfolyamos tanulóknak felkeresni az alábbi középiskolákat.

  • BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma
  • BSZC Trefort Ágoston Szakgimnázium és Szakközépiskola
  • BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium
  • Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium
  • Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

A középiskolák képviselői: tanárok, diákok a helyszínen először rövid bemutatót tartottak az intézményükről, a megszerezhető szakmákról, majd szakmabemutatót tartottak. Lehetőség volt tanulóinknak, hogy kérdezzenek, beszélgessenek a pályaválasztással kapcsolatban. Bővebben>>

8. évfolyam

8. a osztály      Békési Rendőrkapitányság, Békési Gyógyfürdő Bővebben>>

8. d osztály     Marzek Kner Packaging Csomagolóanyag-gyártó Kft. Bővebben>>

8. c és 8.e osztály       Csaba Metál Zrt., TallyWeijl, Marzek Kner Packaging Csomagolóanyag-gyártó Kft., Kertai Enikő mesterkozmetikus Bővebben>>

 

Köszönjük az említett cégek, vállalkozások vezetőinek, szakembereinek, hogy fogadták iskolánk tanulóit, hogy lehetőséget adtak a szakmalátogatásra segítve ezzel tanulóink pályaválasztási döntését.

Mihalik Árpádné

intézményvezető-helyettes

 

. mai.mezobereny.hu