^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Tájékoztatás

  Tájékoztatás a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról
  Bővebben...
 • 2 Beiratkozás

  Tisztelt Leendő Első Osztályos Szülők!
  Bővebben...
 • 3 TÁJÉKOZTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI,DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL

  A tantermen kívüli, digitális munkarendbenvégzett oktatás a már megszokott, tantermi órától eltérő adatkezeléseket is maga után vonhat.
  Bővebben...
 • 4 Beiratkozási lap a Mezőberényi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájába a 2020/2021-es tanévre

  Kedves Szülők! Ez a Beiratkozási lap regisztrációt jelent a művészeti iskolánk jelenlegi tanulói számára, illetve előzetes beiratkozást a zeneművészet vagy a képzőművészet iránt érdeklődő gyermekek, tanulók részére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Pályaorientációs nap

2019. október 7-én hétfőn került megrendezésre a Pályaorientációs nap. Az egésznapos rendezvény célja az volt, hogy segítse a diákokat a döntésképessé válásban, ezzel is növelve az esélyeiket arra, hogy tanulással vagy munkával kapcsolatos kérdéseikben a számukra legideálisabb megoldást tudják választani. Ismerkedjenek meg minél több szakmával, minél több információt szerezzenek egy-egy iskolatípusról, képzési formáról vagy szakmacsoportról.

A munka világában való jártasságnak fontos része a pályaismeret, hiszen az a cél, hogy a pályaválasztó fiatalok eligazodjanak a pályák, a szakmák világában. A pályaorientációs napon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem iskolánk minden felső tagozatos tanulója. A rendhagyó osztályfőnöki órákon számos érdekes és hasznos ismeretekre tehetek szert. Az üzemlátogatások során pedig a helyszínen tapasztalhatták meg egy-egy foglalkozás, hivatás szépségét és kihívásait.

Osztályaink közül többen szakmalátogatáson vettek részt Békésen, Békéscsabán illetve a helyi üzemekben, gyárakban és vendéglátó egységeknél. A hetedik évfolyam tanulói a középiskolák workshopján tájékozódhattak a továbbtanulási lehetőségekről.

 

5. évfolyam

5. a osztály      Német Finompékáru Kft. Bővebben>>

5. c osztály      Nett Front Kft. Bővebben>>

5. d osztály     Bodoki Károly Vízügyi Múzeum Bővebben>>

5. e osztály     Nyeregben Alapítvány Lovastanya Bővebben>>

 

6. évfolyam

6. a osztály      Famíliatészta Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. Bővebben>>

6. c osztály      Kolozsi József Gépipari és Kereskedelmi Kft. Bővebben>>

6. d osztály     Berényi Téglaipari Kft.

6. e osztály     Panoráma Étterem Bővebben>>

 

7. évfolyam

A Pályaválasztási napon öt középiskolát hívtunk meg iskolánkba, hogy adjanak részletes tájékoztatást az intézményeikről. A „Pályaválasztási workshopon” lehetősége volt a 7-8. évfolyamos tanulóknak felkeresni az alábbi középiskolákat.

 • BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma
 • BSZC Trefort Ágoston Szakgimnázium és Szakközépiskola
 • BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium
 • Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium
 • Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

A középiskolák képviselői: tanárok, diákok a helyszínen először rövid bemutatót tartottak az intézményükről, a megszerezhető szakmákról, majd szakmabemutatót tartottak. Lehetőség volt tanulóinknak, hogy kérdezzenek, beszélgessenek a pályaválasztással kapcsolatban. Bővebben>>

8. évfolyam

8. a osztály      Békési Rendőrkapitányság, Békési Gyógyfürdő Bővebben>>

8. d osztály     Marzek Kner Packaging Csomagolóanyag-gyártó Kft. Bővebben>>

8. c és 8.e osztály       Csaba Metál Zrt., TallyWeijl, Marzek Kner Packaging Csomagolóanyag-gyártó Kft., Kertai Enikő mesterkozmetikus Bővebben>>

 

Köszönjük az említett cégek, vállalkozások vezetőinek, szakembereinek, hogy fogadták iskolánk tanulóit, hogy lehetőséget adtak a szakmalátogatásra segítve ezzel tanulóink pályaválasztási döntését.

Mihalik Árpádné

intézményvezető-helyettes

 

. mai.mezobereny.hu