^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Boldogságóra 2.

  Elsőseim között feltettük egymásnak a nagy kérdéseket: Milyen lesz a jövőm? Hogyan fogok kinézni vajon? Mi lesz a foglalkozásom? Milyen lesz a családom? Ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk, s rajzban születtek meg a válaszok.
  Bővebben...
 • 2 Kulturális Napok az alsó tagozaton

  2019. október 22-én intézményünk alsó tagozata ünnepélyes keretek között fejezte ki tiszteletét az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei iránt. A felső tagozat 8. osztályos diákjai színvonalas műsora felelevenítette a szabadságért való küzdelem fő történéseit, melyet alsó tagozatos kis diákjaink nagy érdeklődéssel és fegyelemmel hallgattak.
  Bővebben...
 • 3 Megemlékezés október 23-ról Muronyban

  2019. október 22-én ünnepi műsorral emlékeztünk meg az 1956. évi forradalom és szabadságharc 63., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójáról. A tagintézményi ünnepséget Vári Anikó Katalin tagintézmény-vezető nyitotta meg, majd iskolánk 7-8.g osztályos tanulói méltó módon emlékeztek meg 1956 őszének eseményeiről.
  Bővebben...
 • 4 A 23. Csabai Kolbászfesztiválon jártunk

  2019. október 24-én rajtolt a 23. Csabai Kolbászfesztivál, ahova a Mezőberényi Általános Iskolát képviselve a 8. d osztály nevezett be a 4 csapattal. Hetek óta készültünk a nagy megmérettetésre, hiszen az óvodások, általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenyén 200 gyerek és ifjúsági csapat, mintegy 1000 versenyző mérte össze a tudását.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Pályaorientáció az alsó tagozaton

Az alsó tagozaton a gyermekek nagy lelkesedéssel vettek részt a különböző foglalkozások, szakmák megismerésében. Lerajzolták és meséltek arról, szüleik mit dolgoznak, és azt is, ők mivel szeretnének felnőtt korukban foglalkozni.

Néhány osztályban memóriakártyáztak, rejtvényeket fejtettek meg, vetélkedtek egymással. A szakmákat öltözetükkel, egyéb kellékkel is megjelenítették.

Nagy kedvvel kézműveskedtek, is a tanulók. Színeztek, rajzoltak, nyírtak, ragasztottak. Szőttek, fontak, gyurmatéglából házat építettek.

Több osztálynak volt lehetősége egy-egy helyi üzembe, illetve a mentősökhöz és a tűzoltókhoz látogatni, az egyik másodikos osztály pedig megtanult pizzát sütni.

Tópart vendéglő 2.a Bővebben>>

Mentőszolgálat 3.c Bővebben>>

Tűzoltóság 3.d Bővebben>>

Német Pékség 4.a-c Bővebben>>

KoloTech kft 4.d Bővebben>>

Balta Gumiszervíz 4.e Bővebben>>

Nagyon jó hangulatban, vidáman telt minden kisdiák számára ez a délelőtt. Sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodtak.

Köszönet érte a Munkatársaimnak és az említett munkahelyek vezetőinek, akik biztosították a személyes tapasztalás lehetőségét.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Hoffmann Sándorné

. mai.mezobereny.hu