^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Színházi élmény

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Adventi gyertyagyújtások Muronyban

„Advent van, s átjárja lelkem a szeretet és az emlékezés. Rájövök ismét – tán ezredszer-, hogy szépen élni gyakran túl kevés. Szeretni szóban és tettekben, hinni, remélni szüntelen. Táplálni kell mosollyal, öleléssel, hogy emléked hibátlan legyen.”

(Advent idején, www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/

Az advent szó eljövetelt jelent, a karácsonyvárás négy hetét értjük alatta, amikor is felkészülhetünk az ünnepre, s lelkünket elcsendesítve ráhangolódhatunk a csodavárásra. Fontos ez a mai rohanó és zajos világunkban, hogy néha meg tudjunk állni, el tudjunk hallgatni, hogy lelkünk belső hangjaira figyelve észrevegyük egymásban is a szeretet lángjait, amely sokszor már csak pislákol bennünk.

Ezt az elcsendesülést, lelki elmélyülést igyekeztünk diákjaink számára megteremteni azokon az összejöveteleken, amikor is négy héten keresztül minden alkalommal eggyel több lángot keltettünk életre iskolánk koszorúján híres költőink adventi verseit előadva, történeteket mesélve az adventről és a hozzá kapcsolódó népszokásokról, hiedelmekről ide illő zenei aláfestésekkel. Csodálatos volt látni, ahogy a sokszor hangyabolyként izgő-mozgó tanulóink néhány percre szó nélkül elcsendesültek, és a gyertyák lobogó fényében a meghatottság és elérzékenyülés tükröződött vissza szemükből.

Reményeink szerint sikerült nekik átadni advent belső üzenetét, hogy a karácsony ne csak a vásárlásról, és a minél drágább ajándékok beszerzéséről szóljon.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Lischkáné Nagy Andrea

 DÖK segítő tanára

 

 

. mai.mezobereny.hu