^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Három hetet meghaladó projekt a 4. évfolyamosok szemével

Iskolánk 4. évfolyamos tanulói három hetet meghaladó projekten vettek részt szeptember 21-október 11. között.

A tanulók kaptak egy projektigazolványt, amiben a három hét témája szerepelt, így tudták nyomon követni a projekt menetét.

Az első hét témája: Helyem a világban - együttélés a lakóhelyünkön

Beszélgető köröket tartottunk, ahol a gyerekek bemutatták családjukat. Rajzokat készítettek, érdeklődve figyelték társaikat.

Városunkban három nemzetiség él, Mezőberény régi térképén megnéztük a magyar, szlovák, német határvonalakat. A három leányt ábrázoló Népek barátsága című szoborról és a testvérvárosainkról beszélgettünk.

A második hét témája: Lakóhelyünk-természeti értékeink

Nagyon fontos a szűkebb és tágabb lakókörnyezetünk védelemre. Kiselőadást tartottunk lakóhelyünk vizeiről, a Körösről, a Medvefejes tóról, illetve a Hosszú tóról. A gyerekek Tündérrózsát hajtogattak.

A harmadik hét témája: Lakóhelyünk-épített természeti értékeink

Nagy lehetőség volt számunkra, hogy ellátogathattunk mezőberényi üzemekbe, munkahelyekre, ahol sokféle mesterséggel ismerkedhettek meg a gyerekek. Városi séta során megnéztük épületeinket, fotóztunk, jegyzeteltünk. Az épületekről tablót készítettünk, és PowerPoint bemutatók is készültek.

A projekt három hete alatt a gyerekek új élményekkel lettek gazdagabbak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Debreczeni Klára

tanító néni

. mai.mezobereny.hu