^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Boldogságóra 2.

  Elsőseim között feltettük egymásnak a nagy kérdéseket: Milyen lesz a jövőm? Hogyan fogok kinézni vajon? Mi lesz a foglalkozásom? Milyen lesz a családom? Ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk, s rajzban születtek meg a válaszok.
  Bővebben...
 • 2 Kulturális Napok az alsó tagozaton

  2019. október 22-én intézményünk alsó tagozata ünnepélyes keretek között fejezte ki tiszteletét az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei iránt. A felső tagozat 8. osztályos diákjai színvonalas műsora felelevenítette a szabadságért való küzdelem fő történéseit, melyet alsó tagozatos kis diákjaink nagy érdeklődéssel és fegyelemmel hallgattak.
  Bővebben...
 • 3 Megemlékezés október 23-ról Muronyban

  2019. október 22-én ünnepi műsorral emlékeztünk meg az 1956. évi forradalom és szabadságharc 63., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójáról. A tagintézményi ünnepséget Vári Anikó Katalin tagintézmény-vezető nyitotta meg, majd iskolánk 7-8.g osztályos tanulói méltó módon emlékeztek meg 1956 őszének eseményeiről.
  Bővebben...
 • 4 A 23. Csabai Kolbászfesztiválon jártunk

  2019. október 24-én rajtolt a 23. Csabai Kolbászfesztivál, ahova a Mezőberényi Általános Iskolát képviselve a 8. d osztály nevezett be a 4 csapattal. Hetek óta készültünk a nagy megmérettetésre, hiszen az óvodások, általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenyén 200 gyerek és ifjúsági csapat, mintegy 1000 versenyző mérte össze a tudását.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Három hetet meghaladó projekt a 4. évfolyamosok szemével

Iskolánk 4. évfolyamos tanulói három hetet meghaladó projekten vettek részt szeptember 21-október 11. között.

A tanulók kaptak egy projektigazolványt, amiben a három hét témája szerepelt, így tudták nyomon követni a projekt menetét.

Az első hét témája: Helyem a világban - együttélés a lakóhelyünkön

Beszélgető köröket tartottunk, ahol a gyerekek bemutatták családjukat. Rajzokat készítettek, érdeklődve figyelték társaikat.

Városunkban három nemzetiség él, Mezőberény régi térképén megnéztük a magyar, szlovák, német határvonalakat. A három leányt ábrázoló Népek barátsága című szoborról és a testvérvárosainkról beszélgettünk.

A második hét témája: Lakóhelyünk-természeti értékeink

Nagyon fontos a szűkebb és tágabb lakókörnyezetünk védelemre. Kiselőadást tartottunk lakóhelyünk vizeiről, a Körösről, a Medvefejes tóról, illetve a Hosszú tóról. A gyerekek Tündérrózsát hajtogattak.

A harmadik hét témája: Lakóhelyünk-épített természeti értékeink

Nagy lehetőség volt számunkra, hogy ellátogathattunk mezőberényi üzemekbe, munkahelyekre, ahol sokféle mesterséggel ismerkedhettek meg a gyerekek. Városi séta során megnéztük épületeinket, fotóztunk, jegyzeteltünk. Az épületekről tablót készítettünk, és PowerPoint bemutatók is készültek.

A projekt három hete alatt a gyerekek új élményekkel lettek gazdagabbak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Debreczeni Klára

tanító néni

. mai.mezobereny.hu