^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap a természetben

Elhatároztuk, hogy az őszi évszaknapot a természetben töltjük.

Reggel nyolckor felpattantunk kerékpárjainkra, és kibicikliztünk a Köröshöz. Első utunk a Bodoky Károly Vízügyi Múzeumba vezetett. Itt megismerkedtünk a folyószabályozás történetével, majd rácsodálkoztunk az óriási méretű szivattyúkra, a szerelésükhöz szükséges szerszámokra, és a kezdetleges földmérő eszközökre. Ezután elsétáltunk az átemelőhöz, ami szerencsénkre éppen működött. Áhítattal néztük, ahogy csatornából szivattyúzott víz a gát túloldalán a Körösbe ömlik. Közben megcsodáltuk a természet színeit, lefotóztuk az apró állatokat, sőt, még egy csapat őzet is felfedeztünk a távolban.

Visszafelé megálltunk a Petőfi emlékműnél, majd tovább tekertünk Boldishátra, hogy közelről is láthassuk a folyószabályozás után megmaradt holtágat.

Közben gyerekek és felnőttek egyaránt azon áradoztunk, hogy milyen kellemesen telt ez az évszaknap. Kerékpároztunk, túráztunk, és ami nagyon fontos, hogy közben beszélgettünk, nevettünk, és rengeteget játszottunk.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Ági néni, Ica néni és a 4. a-c osztály tanulói

. mai.mezobereny.hu