^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap a természetben

Elhatároztuk, hogy az őszi évszaknapot a természetben töltjük.

Reggel nyolckor felpattantunk kerékpárjainkra, és kibicikliztünk a Köröshöz. Első utunk a Bodoky Károly Vízügyi Múzeumba vezetett. Itt megismerkedtünk a folyószabályozás történetével, majd rácsodálkoztunk az óriási méretű szivattyúkra, a szerelésükhöz szükséges szerszámokra, és a kezdetleges földmérő eszközökre. Ezután elsétáltunk az átemelőhöz, ami szerencsénkre éppen működött. Áhítattal néztük, ahogy csatornából szivattyúzott víz a gát túloldalán a Körösbe ömlik. Közben megcsodáltuk a természet színeit, lefotóztuk az apró állatokat, sőt, még egy csapat őzet is felfedeztünk a távolban.

Visszafelé megálltunk a Petőfi emlékműnél, majd tovább tekertünk Boldishátra, hogy közelről is láthassuk a folyószabályozás után megmaradt holtágat.

Közben gyerekek és felnőttek egyaránt azon áradoztunk, hogy milyen kellemesen telt ez az évszaknap. Kerékpároztunk, túráztunk, és ami nagyon fontos, hogy közben beszélgettünk, nevettünk, és rengeteget játszottunk.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Ági néni, Ica néni és a 4. a-c osztály tanulói

. mai.mezobereny.hu