^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Szép Magyar Beszéd Verseny iskolai és területi fordulója

  Február elején került megrendezésre iskolánkban a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny iskolai döntője. Két kategóriában (5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam) mérettettek meg tanulóink. A verseny iskolai fordulójára különösen az alsóbb évfolyamokból szép számú versenyző jelentkezett, mintegy 20 fő.
  Bővebben...
 • 2 KEDVES SZÜLŐK, GYEREKEK, KOLLÉGÁK!

  Iskolánk számára továbbra is fontos, hogy a leendő elsős gyermekeket és szüleiket megismertessük nevelő-oktató tevékenységünkkel. Hagyományainknak megfelelően idén is kedveskedünk az érdeklődőknek egy kisfilmmel.
  Bővebben...
 • 3 Farsang és Valentin-nap a felső tagozaton

  Vízkereszt napjától hamvazószerdáig tart a farsang, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, bolondozás, tánc, jellemeznek. Önfeledt ünneplés a húsvéti böjt előtt. Ez a közelgő tavasz örömünnepe, egyben a tél és a tavasz jelképes küzdelmének a megjelenítése. A legismertebb farsangi népszokások: az álarcos, jelmezes alakoskodás, farsangi jelmezekbe való beöltözés.
  Bővebben...
 • 4 2020. év első sikerei a kajakosoknál

  2020. február 15-én rendezték meg Budapesten a Regionális Héraklész Kajak-kenu Fizikai Felmérő Bajnokságot. A KSI Gyomaendrőd Kajak-kenu Szakosztályának színeiben a Mezőberényi Általános Iskola két tanulója képviseltette magát. U13 korosztályban a felmérő húzódzkodásból, fekvőtámaszból, lábemelésből, illetve Cooper-teszt lefutásából állt. Konyecsni Milán 6. helyezést ért el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kulturális Napok az alsó tagozaton

Emlékezés a hősökre

Rajzpályázat eredményhirdetése

2019. október 22-én intézményünk alsó tagozata ünnepélyes keretek között fejezte ki tiszteletét az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei iránt. A felső tagozat 8. osztályos diákjai színvonalas műsora felelevenítette a szabadságért való küzdelem fő történéseit, melyet alsó tagozatos kis diákjaink nagy érdeklődéssel és fegyelemmel hallgattak. Ezen élményért köszönettel tartozunk a végzős tanulóinknak és a felkészítő pedagógusaiknak, Ancsinné Francziszky Klárának és Dr. Zubereczné Miklya Ibolyának.

Korábbi hagyományainkhoz hűen, ezen ünnepség keretén belül kapott helyet a Kulturális Napok rajzpályázatának eredményhirdetése. Jelen pályázat a „Jövő iskolája” címet kapta. Azért döntöttünk ezen téma mellett, hisz intézményünk számára fontos a gyermekek véleménye, és elképzelései, melyet figyelembe is veszünk lehetőségeinkhez mérten. Tanulóink álmai mérvadóak, hiszen ennek ismeretében tudunk tenni sikeres jövőjükért. A tanulók képzeletének szárnyalására bíztuk, hogy mit ábrázolnak munkájukkal az adott témán belül. Kreativitásuk kiteljesedését segítette, hogy igényüknek megfelelően választhatták ki alkotói tevékenységük eszközét. A vártnak megfelelően színes és fantáziadús munkák születtek, melyek számos ötletet adtak tantestületünk számára.

 

Díjazottak:

1-2. évfolyamon:

Különdíj: Tánczos Liza 2.a

III. helyezett: Markos Annamária az 1.a

II. helyezett: Somlyai Hanna 2.a

I. helyezett: Károlyi Bianka Ilona 2.c

 

3-4. évfolyamon:

Különdíj: Eszenyi Gergő Noel 4.a-c

III. helyezett: Frey Márton Sándor 4.a-c

II. helyezett: Szekeres Dániel 4.a-c

I. helyezett: Berczi Emília 4.a-c

Ezúton is gratulálunk a szép eredményekhez!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Várhegyiné Braun Anita

        tanító

. mai.mezobereny.hu