^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Boldogságóra 2.

  Elsőseim között feltettük egymásnak a nagy kérdéseket: Milyen lesz a jövőm? Hogyan fogok kinézni vajon? Mi lesz a foglalkozásom? Milyen lesz a családom? Ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk, s rajzban születtek meg a válaszok.
  Bővebben...
 • 2 Kulturális Napok az alsó tagozaton

  2019. október 22-én intézményünk alsó tagozata ünnepélyes keretek között fejezte ki tiszteletét az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei iránt. A felső tagozat 8. osztályos diákjai színvonalas műsora felelevenítette a szabadságért való küzdelem fő történéseit, melyet alsó tagozatos kis diákjaink nagy érdeklődéssel és fegyelemmel hallgattak.
  Bővebben...
 • 3 Megemlékezés október 23-ról Muronyban

  2019. október 22-én ünnepi műsorral emlékeztünk meg az 1956. évi forradalom és szabadságharc 63., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójáról. A tagintézményi ünnepséget Vári Anikó Katalin tagintézmény-vezető nyitotta meg, majd iskolánk 7-8.g osztályos tanulói méltó módon emlékeztek meg 1956 őszének eseményeiről.
  Bővebben...
 • 4 A 23. Csabai Kolbászfesztiválon jártunk

  2019. október 24-én rajtolt a 23. Csabai Kolbászfesztivál, ahova a Mezőberényi Általános Iskolát képviselve a 8. d osztály nevezett be a 4 csapattal. Hetek óta készültünk a nagy megmérettetésre, hiszen az óvodások, általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenyén 200 gyerek és ifjúsági csapat, mintegy 1000 versenyző mérte össze a tudását.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kulturális Napok az alsó tagozaton

Emlékezés a hősökre

Rajzpályázat eredményhirdetése

2019. október 22-én intézményünk alsó tagozata ünnepélyes keretek között fejezte ki tiszteletét az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei iránt. A felső tagozat 8. osztályos diákjai színvonalas műsora felelevenítette a szabadságért való küzdelem fő történéseit, melyet alsó tagozatos kis diákjaink nagy érdeklődéssel és fegyelemmel hallgattak. Ezen élményért köszönettel tartozunk a végzős tanulóinknak és a felkészítő pedagógusaiknak, Ancsinné Francziszky Klárának és Dr. Zubereczné Miklya Ibolyának.

Korábbi hagyományainkhoz hűen, ezen ünnepség keretén belül kapott helyet a Kulturális Napok rajzpályázatának eredményhirdetése. Jelen pályázat a „Jövő iskolája” címet kapta. Azért döntöttünk ezen téma mellett, hisz intézményünk számára fontos a gyermekek véleménye, és elképzelései, melyet figyelembe is veszünk lehetőségeinkhez mérten. Tanulóink álmai mérvadóak, hiszen ennek ismeretében tudunk tenni sikeres jövőjükért. A tanulók képzeletének szárnyalására bíztuk, hogy mit ábrázolnak munkájukkal az adott témán belül. Kreativitásuk kiteljesedését segítette, hogy igényüknek megfelelően választhatták ki alkotói tevékenységük eszközét. A vártnak megfelelően színes és fantáziadús munkák születtek, melyek számos ötletet adtak tantestületünk számára.

 

Díjazottak:

1-2. évfolyamon:

Különdíj: Tánczos Liza 2.a

III. helyezett: Markos Annamária az 1.a

II. helyezett: Somlyai Hanna 2.a

I. helyezett: Károlyi Bianka Ilona 2.c

 

3-4. évfolyamon:

Különdíj: Eszenyi Gergő Noel 4.a-c

III. helyezett: Frey Márton Sándor 4.a-c

II. helyezett: Szekeres Dániel 4.a-c

I. helyezett: Berczi Emília 4.a-c

Ezúton is gratulálunk a szép eredményekhez!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Várhegyiné Braun Anita

        tanító

. mai.mezobereny.hu