^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Boldogságóra 2.

  Elsőseim között feltettük egymásnak a nagy kérdéseket: Milyen lesz a jövőm? Hogyan fogok kinézni vajon? Mi lesz a foglalkozásom? Milyen lesz a családom? Ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk, s rajzban születtek meg a válaszok.
  Bővebben...
 • 2 Kulturális Napok az alsó tagozaton

  2019. október 22-én intézményünk alsó tagozata ünnepélyes keretek között fejezte ki tiszteletét az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei iránt. A felső tagozat 8. osztályos diákjai színvonalas műsora felelevenítette a szabadságért való küzdelem fő történéseit, melyet alsó tagozatos kis diákjaink nagy érdeklődéssel és fegyelemmel hallgattak.
  Bővebben...
 • 3 Megemlékezés október 23-ról Muronyban

  2019. október 22-én ünnepi műsorral emlékeztünk meg az 1956. évi forradalom és szabadságharc 63., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójáról. A tagintézményi ünnepséget Vári Anikó Katalin tagintézmény-vezető nyitotta meg, majd iskolánk 7-8.g osztályos tanulói méltó módon emlékeztek meg 1956 őszének eseményeiről.
  Bővebben...
 • 4 A 23. Csabai Kolbászfesztiválon jártunk

  2019. október 24-én rajtolt a 23. Csabai Kolbászfesztivál, ahova a Mezőberényi Általános Iskolát képviselve a 8. d osztály nevezett be a 4 csapattal. Hetek óta készültünk a nagy megmérettetésre, hiszen az óvodások, általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenyén 200 gyerek és ifjúsági csapat, mintegy 1000 versenyző mérte össze a tudását.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kirándulás Kiskőrösre

Október 24-én a bélmegyeri kisiskolások tanulmányi kiránduláson vettek részt. Úti célunk a Kiskőrösön székelő Vega-Ház Kft volt. Intézményünk számára az Iskolagyümölcs- és Iskolazöldség- Program keretében ő szállítja a finom és egészséges zöldséget és gyümölcsöt. Üzemlátogatáson megnéztük az alma mosását, válogatását, az almaüdítők csomagolását, mely 100% gyümölcsből készül. Látogatást tettünk a 2 hektár területű üvegházba, ahol a zöldségeket nevelik és termelik. A sétát követően az üzemtől elköszöntünk, de idegenvezetőinktől nem, hiszen meglepetést szerveztek számunkra. A vénasszonyok nyarát idéző őszi napsütésben örömmel fagyiztunk.

Petőfi városában következő állomásunk a költő szülőháza volt. A tárlatvezetőtől megtudtuk, hogy Petőfi verseit 50 nyelvre fordították le. Felesége, Szendrey Júlia méltó társa volt. Andersen meséit ő fordította magyarra.

A múzeumlátogatás után nem sejtettük, hogy a legérdekesebb program még vár ránk. A 4 éve létrehozott János Vitéz interaktív kiállítás minden gyereket ámulatba ejtett. Kukorica Jancsi történetét sötét labirintusban haladva ismerhettük meg. A rendkívül érdekes fény- és hangeffektusok, díszletek látványa elnyerte a látogatók tetszését.

Kirándulásunkat emlékezetessé tette a verőfényes napsütés, a színpompába öltözött természet és a jó hangulat. Idegenvezetőiknek a kellemes napot magunk készítette ajándékkal köszöntük meg.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu