^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Tájékoztatás

  Tájékoztatás a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról
  Bővebben...
 • 2 Beiratkozás

  Tisztelt Leendő Első Osztályos Szülők!
  Bővebben...
 • 3 TÁJÉKOZTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI,DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL

  A tantermen kívüli, digitális munkarendbenvégzett oktatás a már megszokott, tantermi órától eltérő adatkezeléseket is maga után vonhat.
  Bővebben...
 • 4 Beiratkozási lap a Mezőberényi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájába a 2020/2021-es tanévre

  Kedves Szülők! Ez a Beiratkozási lap regisztrációt jelent a művészeti iskolánk jelenlegi tanulói számára, illetve előzetes beiratkozást a zeneművészet vagy a képzőművészet iránt érdeklődő gyermekek, tanulók részére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kirándulás Kiskőrösre

Október 24-én a bélmegyeri kisiskolások tanulmányi kiránduláson vettek részt. Úti célunk a Kiskőrösön székelő Vega-Ház Kft volt. Intézményünk számára az Iskolagyümölcs- és Iskolazöldség- Program keretében ő szállítja a finom és egészséges zöldséget és gyümölcsöt. Üzemlátogatáson megnéztük az alma mosását, válogatását, az almaüdítők csomagolását, mely 100% gyümölcsből készül. Látogatást tettünk a 2 hektár területű üvegházba, ahol a zöldségeket nevelik és termelik. A sétát követően az üzemtől elköszöntünk, de idegenvezetőinktől nem, hiszen meglepetést szerveztek számunkra. A vénasszonyok nyarát idéző őszi napsütésben örömmel fagyiztunk.

Petőfi városában következő állomásunk a költő szülőháza volt. A tárlatvezetőtől megtudtuk, hogy Petőfi verseit 50 nyelvre fordították le. Felesége, Szendrey Júlia méltó társa volt. Andersen meséit ő fordította magyarra.

A múzeumlátogatás után nem sejtettük, hogy a legérdekesebb program még vár ránk. A 4 éve létrehozott János Vitéz interaktív kiállítás minden gyereket ámulatba ejtett. Kukorica Jancsi történetét sötét labirintusban haladva ismerhettük meg. A rendkívül érdekes fény- és hangeffektusok, díszletek látványa elnyerte a látogatók tetszését.

Kirándulásunkat emlékezetessé tette a verőfényes napsütés, a színpompába öltözött természet és a jó hangulat. Idegenvezetőiknek a kellemes napot magunk készítette ajándékkal köszöntük meg.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu