^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kirándulás Kiskőrösre

Október 24-én a bélmegyeri kisiskolások tanulmányi kiránduláson vettek részt. Úti célunk a Kiskőrösön székelő Vega-Ház Kft volt. Intézményünk számára az Iskolagyümölcs- és Iskolazöldség- Program keretében ő szállítja a finom és egészséges zöldséget és gyümölcsöt. Üzemlátogatáson megnéztük az alma mosását, válogatását, az almaüdítők csomagolását, mely 100% gyümölcsből készül. Látogatást tettünk a 2 hektár területű üvegházba, ahol a zöldségeket nevelik és termelik. A sétát követően az üzemtől elköszöntünk, de idegenvezetőinktől nem, hiszen meglepetést szerveztek számunkra. A vénasszonyok nyarát idéző őszi napsütésben örömmel fagyiztunk.

Petőfi városában következő állomásunk a költő szülőháza volt. A tárlatvezetőtől megtudtuk, hogy Petőfi verseit 50 nyelvre fordították le. Felesége, Szendrey Júlia méltó társa volt. Andersen meséit ő fordította magyarra.

A múzeumlátogatás után nem sejtettük, hogy a legérdekesebb program még vár ránk. A 4 éve létrehozott János Vitéz interaktív kiállítás minden gyereket ámulatba ejtett. Kukorica Jancsi történetét sötét labirintusban haladva ismerhettük meg. A rendkívül érdekes fény- és hangeffektusok, díszletek látványa elnyerte a látogatók tetszését.

Kirándulásunkat emlékezetessé tette a verőfényes napsütés, a színpompába öltözött természet és a jó hangulat. Idegenvezetőiknek a kellemes napot magunk készítette ajándékkal köszöntük meg.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu