^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Boldogságóra 2.

  Elsőseim között feltettük egymásnak a nagy kérdéseket: Milyen lesz a jövőm? Hogyan fogok kinézni vajon? Mi lesz a foglalkozásom? Milyen lesz a családom? Ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk, s rajzban születtek meg a válaszok.
  Bővebben...
 • 2 Kulturális Napok az alsó tagozaton

  2019. október 22-én intézményünk alsó tagozata ünnepélyes keretek között fejezte ki tiszteletét az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei iránt. A felső tagozat 8. osztályos diákjai színvonalas műsora felelevenítette a szabadságért való küzdelem fő történéseit, melyet alsó tagozatos kis diákjaink nagy érdeklődéssel és fegyelemmel hallgattak.
  Bővebben...
 • 3 Megemlékezés október 23-ról Muronyban

  2019. október 22-én ünnepi műsorral emlékeztünk meg az 1956. évi forradalom és szabadságharc 63., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójáról. A tagintézményi ünnepséget Vári Anikó Katalin tagintézmény-vezető nyitotta meg, majd iskolánk 7-8.g osztályos tanulói méltó módon emlékeztek meg 1956 őszének eseményeiről.
  Bővebben...
 • 4 A 23. Csabai Kolbászfesztiválon jártunk

  2019. október 24-én rajtolt a 23. Csabai Kolbászfesztivál, ahova a Mezőberényi Általános Iskolát képviselve a 8. d osztály nevezett be a 4 csapattal. Hetek óta készültünk a nagy megmérettetésre, hiszen az óvodások, általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenyén 200 gyerek és ifjúsági csapat, mintegy 1000 versenyző mérte össze a tudását.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Játékdélután

Az őszi szünet előtti utolsó délutánon közös játékot, tökfaragást és Halloween partit szerveztünk a 3. c osztályos tanulókkal. A gyermekeink régi vágya volt, hogy egy jót bulizzunk közösen.

A délutánt társasjátékokkal indítottuk. Mindenki hozhatta a kedvenc játékát, melyet kis csoportokban ki is próbáltunk. Az izgalmas játék végére a szülők is megérkeztek a faragni való tökökkel. Mindenki izgatottan fogott a munkához. Igyekeztek minél izgalmasabb, ijesztőbb arcú figurákat elkészíteni. Az elkészült alkotásokba azonnal beletettük a gyertyákat és a sötétedő teremben élveztük a lámpásokat.

A délután fejező részében előkerültek a maszkok, álarcok és közös táncolással, játékkal zártuk ezt a napot. A tanulóink kipirulva, jókedvűen vettek részt a közös játékban.

Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni azoknak a kedves szülőknek, akik hozzájárultak –tökökkel, finom enni és innivalóval- és aktív részvételükkel a délután sikeres lebonyolításában.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Geréd Erzsébet és Slyuchné Prókai Erika

tanító nénik

. mai.mezobereny.hu