^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Szép Magyar Beszéd Verseny iskolai és területi fordulója

  Február elején került megrendezésre iskolánkban a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny iskolai döntője. Két kategóriában (5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam) mérettettek meg tanulóink. A verseny iskolai fordulójára különösen az alsóbb évfolyamokból szép számú versenyző jelentkezett, mintegy 20 fő.
  Bővebben...
 • 2 KEDVES SZÜLŐK, GYEREKEK, KOLLÉGÁK!

  Iskolánk számára továbbra is fontos, hogy a leendő elsős gyermekeket és szüleiket megismertessük nevelő-oktató tevékenységünkkel. Hagyományainknak megfelelően idén is kedveskedünk az érdeklődőknek egy kisfilmmel.
  Bővebben...
 • 3 Farsang és Valentin-nap a felső tagozaton

  Vízkereszt napjától hamvazószerdáig tart a farsang, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, bolondozás, tánc, jellemeznek. Önfeledt ünneplés a húsvéti böjt előtt. Ez a közelgő tavasz örömünnepe, egyben a tél és a tavasz jelképes küzdelmének a megjelenítése. A legismertebb farsangi népszokások: az álarcos, jelmezes alakoskodás, farsangi jelmezekbe való beöltözés.
  Bővebben...
 • 4 2020. év első sikerei a kajakosoknál

  2020. február 15-én rendezték meg Budapesten a Regionális Héraklész Kajak-kenu Fizikai Felmérő Bajnokságot. A KSI Gyomaendrőd Kajak-kenu Szakosztályának színeiben a Mezőberényi Általános Iskola két tanulója képviseltette magát. U13 korosztályban a felmérő húzódzkodásból, fekvőtámaszból, lábemelésből, illetve Cooper-teszt lefutásából állt. Konyecsni Milán 6. helyezést ért el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A 23. Csabai Kolbászfesztiválon jártunk

2019. október 24-én rajtolt a 23. Csabai Kolbászfesztivál, ahova a Mezőberényi Általános Iskolát képviselve a 8. d osztály nevezett be a 4 csapattal.

Hetek óta készültünk a nagy megmérettetésre, hiszen az óvodások, általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenyén 200 gyerek és ifjúsági csapat, mintegy 1000 versenyző mérte össze a tudását. A csapatok öt-öt kiló húsból, két óra alatt készíthették el a kolbászokat saját receptjeik alapján. Mindegyik csapatunk más és más recept alapján készítette el a kolbászát. Ötletes egyenruhákban, egyedi dekorációkkal, megterített asztalokkal vártuk a szakmai zsűrit, akik a fűszerezést, a higiéniát és az öltözetet is pontozták. Bár díjazásban nem részesültünk a helyszínen, csodálatosan éreztük magunkat együtt, jól szórakoztunk a kísérő programokon, fantasztikus kolbászokat készítettünk, amiket jóízűen fogyasztottunk el a délután folyamán.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                              Ancsinné Francziszky Klára

                                                                                                          osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu