^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Mézes Reggeli az alsó tagozaton

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrárminisztérium ebben a tanévben is megrendezte a Mézes Reggeli elnevezésű programot. Magyarország először 2014-ben csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, akkor 67 iskola vett részt benne. Ez a szám évről évre nagyobb lesz. A rendezvény célja a méhek, a méz és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli étkezés fontosságára, az egészséges táplálkozásra, a méhek munkájának fontosságára a környezetvédelem szempontjából.

Iskolánkban 2019.november 15-én került sor erre a programra. A helyi méhészek Zsibritáné Paczuk Anikó és Varjú József irányításával tartottak egy kis bemutatót a munkájukról, megismertették a gyerekeket a méhészeti eszközökkel. A tanulók kérdeztek, érdeklődtek és vidáman kóstolgatták a különböző mézfajtákat. Megnéztek egy rajzfilmet is a méhek életéről, munkájáról, ami nagyon felkeltette érdeklődésüket.

Ezután jó étvággyal fogyasztották el a mézes reggelit, amit a méhészek készítettek nekik.

Nagyon jó hangulatban telt el a délelőtt, a gyerekek sok ismerettel, élménnyel gazdagodtak.

Köszönjük!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

      Kissné Bartóki Erzsébet

. mai.mezobereny.hu