^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Mézes Reggeli az alsó tagozaton

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrárminisztérium ebben a tanévben is megrendezte a Mézes Reggeli elnevezésű programot. Magyarország először 2014-ben csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, akkor 67 iskola vett részt benne. Ez a szám évről évre nagyobb lesz. A rendezvény célja a méhek, a méz és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli étkezés fontosságára, az egészséges táplálkozásra, a méhek munkájának fontosságára a környezetvédelem szempontjából.

Iskolánkban 2019.november 15-én került sor erre a programra. A helyi méhészek Zsibritáné Paczuk Anikó és Varjú József irányításával tartottak egy kis bemutatót a munkájukról, megismertették a gyerekeket a méhészeti eszközökkel. A tanulók kérdeztek, érdeklődtek és vidáman kóstolgatták a különböző mézfajtákat. Megnéztek egy rajzfilmet is a méhek életéről, munkájáról, ami nagyon felkeltette érdeklődésüket.

Ezután jó étvággyal fogyasztották el a mézes reggelit, amit a méhészek készítettek nekik.

Nagyon jó hangulatban telt el a délelőtt, a gyerekek sok ismerettel, élménnyel gazdagodtak.

Köszönjük!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

      Kissné Bartóki Erzsébet

. mai.mezobereny.hu