^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Iskolába hívtuk a kicsiket

    A naptár még augusztust jelez, de iskolánk már gyerekzsivajtól volt hangos. „Iskolás leszek” táborba hívtuk kis elsőseinket. A gyerekek ezen a két napon megismerkedtek az iskolával, az osztálytársakkal, és persze a tanító nénikkel, akik nagy szeretettel készültek a fogadásukra. Sokat játszottak, énekeltek, mesét hallgattak és verset tanultak.
    Bővebben...
  • 2 Tanévzáró

    Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
    Bővebben...
  • 3 Iskolai sportnap

    2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
    Bővebben...
  • 4 Szerenád 2024.

    2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Karácsonyváró délután 2.e

Karácsony varázsát mindenki ismeri, átélte már. Este minden elhalkul, a családok körbeülik az ünnepi asztalt, a gyerekek nagy izgalommal várják az ajándékokat. A szállingózó hópelyhek teszik még szebbé, meghittebbé az ünnepet.

December az advent, a várakozás ideje, mikor egymás felé fordulva elcsendesedünk. Szeretnénk, ha tanulóink az iskolában is éreznék, hogy ez az időszak egy kicsit más. Ajándékok, díszek készítésével szerettünk volna segíteni nekik, hogy könnyebben teljenek ezek a napok.     

2016. december 13-án karácsonyváró délutánra hívtuk a 2. e osztályban  a gyerekeket és szüleiket.

Halk zene és gyertyafény töltötte be a termet. Nagy izgalom volt már délelőtt is vajon mit fogunk készíteni. A délutánunkat kis csengő hajtogatásával kezdtük, majd porcelán gyurmából formáztuk a díszeket a karácsonyfára. A délután fénypontját a gipszformák festése jelentette. Ekkorra mindenki elcsendesedett és egész lényével a saját készítésű meglepetésére koncentrált. Szemet gyönyörködtető munkák kerültek ki a kezeik közül, melyek így válhatnak ajándékká a gyerekek által karácsony estéjén.

Az ajándékozást két nagyszerű dolog jellemzi. Az egyik maga az ajándék, a másik az az őszinte öröm, amely az ajándékozó és a megajándékozott lelkét elönti.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Slyuchné Prókai Erika

osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu