^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

EFOP 3.2.6-16-2016-00001 A tanulók képességkibontakoztatásának elősegítése

a köznevelési intézményekben

Intézményünk Alapfokú Művészeti Tagintézménye az EFOP 3.2.6-16-2016-00001 azonosítószámú A tanulók képességkibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben projekt keretében - a Magyar Képzőművészeti Egyetem partnerintézményeként - vesz részt művészetpedagógiai mintaprogramok, tananyagok kipróbálásában és fejlesztésében, tanórai és tanórán kívüli foglalkozások szervezésével.

A program célja, hogy a tanulók megismerjék a művészetoktatás komplex képességfejlesztési lehetőségeit. Célként fogalmazódott meg a művészetoktatással kapcsolatos tanulói motiváció növelése, a módszertan gazdagítása.

A projektbe a GRA1 (A1-A2) képzőművészeti csoport került bevonásra.

A projekt szakmai megvalósítója, a grafikai csoport vezetője, Papp Zoltán.

Az alkalmazás időtartama: 2019. október 01 – 2019. december 31.

A mintaprogram kipróbálásáról, a tanmenetbe illesztett új feladatok végig vitelének tapasztalatairól készülő pedagógiai dokumentáció alapját képezi majd egy művészetpedagógiai eszköztár létrehozásának.

Pálföldi Szilvia

intézményvezető-helyettes

. mai.mezobereny.hu