^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kulturális Napok Megemlékezések, eredményhirdetések

  Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a Kulturális Napok keretén belül több eseményt szervezünk. Az idei évben a járványügyi helyzethez igazodva, rendhagyó módon rendeztük meg ezt az eseménysorozatot. Az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról osztálykeretben történt a megemlékezés.
  Bővebben...
 • 2 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nevében szeretettel köszöntöm Önöket a 2020/2021-es tanév indulása alkalmából. Örülök annak, hogy a tanévet biztonságosan, a hagyományos oktatási keretek között kezdhettük el. Annak érdekében, hogy ezt a formát meg is őrizhessük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a megelőzés érdekében. Ehhez kérem az Önök támogatását és együttműködését.
  Bővebben...
 • 3 FELHÍVÁS SZÉPÍRÓ VERSENYRE

  Kedves fejlesztő foglalkozásra járó tanulók!
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap

  2020.10.20-án, kedden évszaknapot szerveztünk a hagyományokhoz híven, az alsó tagozaton. Ezen a napon dalokkal, mondókákkal, versekkel, mesékkel, találós kérdésekkel, kézműves foglalkozásokkal tettük színesebbé a napunkat, az ősz jegyében. Voltak osztályok, akik sétálni mentek és megfigyelték az őszi időjárást, falevelet, terméseket gyűjtöttek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

EFOP 3.2.6-16-2016-00001 A tanulók képességkibontakoztatásának elősegítése

a köznevelési intézményekben

Intézményünk Alapfokú Művészeti Tagintézménye az EFOP 3.2.6-16-2016-00001 azonosítószámú A tanulók képességkibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben projekt keretében - a Magyar Képzőművészeti Egyetem partnerintézményeként - vesz részt művészetpedagógiai mintaprogramok, tananyagok kipróbálásában és fejlesztésében, tanórai és tanórán kívüli foglalkozások szervezésével.

A program célja, hogy a tanulók megismerjék a művészetoktatás komplex képességfejlesztési lehetőségeit. Célként fogalmazódott meg a művészetoktatással kapcsolatos tanulói motiváció növelése, a módszertan gazdagítása.

A projektbe a GRA1 (A1-A2) képzőművészeti csoport került bevonásra.

A projekt szakmai megvalósítója, a grafikai csoport vezetője, Papp Zoltán.

Az alkalmazás időtartama: 2019. október 01 – 2019. december 31.

A mintaprogram kipróbálásáról, a tanmenetbe illesztett új feladatok végig vitelének tapasztalatairól készülő pedagógiai dokumentáció alapját képezi majd egy művészetpedagógiai eszköztár létrehozásának.

Pálföldi Szilvia

intézményvezető-helyettes

. mai.mezobereny.hu