^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kulturális Napok Megemlékezések, eredményhirdetések

  Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a Kulturális Napok keretén belül több eseményt szervezünk. Az idei évben a járványügyi helyzethez igazodva, rendhagyó módon rendeztük meg ezt az eseménysorozatot. Az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról osztálykeretben történt a megemlékezés.
  Bővebben...
 • 2 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nevében szeretettel köszöntöm Önöket a 2020/2021-es tanév indulása alkalmából. Örülök annak, hogy a tanévet biztonságosan, a hagyományos oktatási keretek között kezdhettük el. Annak érdekében, hogy ezt a formát meg is őrizhessük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a megelőzés érdekében. Ehhez kérem az Önök támogatását és együttműködését.
  Bővebben...
 • 3 FELHÍVÁS SZÉPÍRÓ VERSENYRE

  Kedves fejlesztő foglalkozásra járó tanulók!
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap

  2020.10.20-án, kedden évszaknapot szerveztünk a hagyományokhoz híven, az alsó tagozaton. Ezen a napon dalokkal, mondókákkal, versekkel, mesékkel, találós kérdésekkel, kézműves foglalkozásokkal tettük színesebbé a napunkat, az ősz jegyében. Voltak osztályok, akik sétálni mentek és megfigyelték az őszi időjárást, falevelet, terméseket gyűjtöttek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Színvilág kiállítás és nyílt nap a művészeti iskolában

Intézményünk az EFOP 3.2.6-16-2016-00001 A tanulók képességkibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben projekt keretében, a Magyar Képzőművészeti Egyetem partnerintézményeként vett részt művészetpedagógiai mintaprogramok, tananyagok kipróbálásában és fejlesztésében, tanórai és tanórán kívüli foglalkozások szervezésével.

A program célja, hogy a tanulók megismerjék a művészetoktatás komplex képességfejlesztési lehetőségeit. Célként fogalmazódott meg a művészetoktatással kapcsolatos tanulói motiváció növelése, a módszertan gazdagítása.

A mintaprogram kipróbálásáról, a tanmenetbe illesztett új feladatok végig vitelének tapasztalatairól készülő pedagógiai dokumentáció alapját képezi majd egy művészetpedagógiai eszköztár létrehozásának.

A projektbe a GRA1 (A1-A2) képzőművészeti csoport került bevonásra.

Szakmai megvalósítója, a grafikai csoport vezetője, Papp Zoltán volt.

2019. december 9-én, a projekt zárásaként, kiállítást rendeztünk.

A tárlat anyaga a Vizuális alkotógyakorlat tantárgy keretében megvalósított Színvilág témakör válogatott kollekcióját volt hivatott bemutatni, méltó körülmények között.

A kiállítás képei:

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

A kiállítást követő nyílt nap témája az adventi kézműveskedés volt.

A program fő célkitűzése, hogy a szülők számára részben betekintést biztosítsunk a hétköznapi munkánkba, másrészt alkalmat teremtsünk a gyermekekkel való közös alkotásra, az iskola – szülők – gyermekek közötti kapcsolat árnyaltabb kialakítására.

A nyílt nap fotói:

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

A projekt magvalósításáról további képeket tekinthetnek meg az alábbi elérhetőségen:

https://mai.mezobereny.hu/index.php/hirek/794-szinvilag-projekt-alkoto-folyamata-es-eredmenyei-a-muveszeti-orakon

 

Pálföldi Szilvia

intézményvezető-helyettes

. mai.mezobereny.hu