^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Karácsonyi témahét Bélmegyeren

Az év 51. hetében, a december 16-tól 20-ig tartó időszakban karácsonyi témahét volt a bélmegyeri tagintézményben.  

E héten a tanulók minden napot a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő mesehallgatással kezdtek. A tanítási órákon felelevenítették a karácsonyi népszokásokat és hagyományokat. A gyerekek a Jézuskától remélt ajándékot apró fenyőfára írták, majd a pici fenyőket nagy fenyőfa alakba rendezték.

Kézműves foglalkozásokon karácsonyfadíszek készültek különféle technikával. Hajtogattak és nyírtak fenyőfát és kesztyűt, ragasztottak fenyőfüzért. Sütöttek mézeskalácsot, melyet cukormázzal díszítettek. A gyerekek csoport munkában elkészítették a Szent Családot. Mindezt vidám hangulatban, karácsonyi dallamok kíséretében tették.

A témahetet a fenyőfa alatt talált ajándékok bontogatásával zártuk. Az öröm határtalan volt. Fárasztó, de nagyon mozgalmas hetet zártunk.

Kívánunk Mindannyiunknak áldott karácsonyt, szeretetteljes, meghitt ünnepeket és békés, boldog, reményeinket valóra váltó új esztendőt!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu