^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Karácsonyi témahét Bélmegyeren

Az év 51. hetében, a december 16-tól 20-ig tartó időszakban karácsonyi témahét volt a bélmegyeri tagintézményben.  

E héten a tanulók minden napot a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő mesehallgatással kezdtek. A tanítási órákon felelevenítették a karácsonyi népszokásokat és hagyományokat. A gyerekek a Jézuskától remélt ajándékot apró fenyőfára írták, majd a pici fenyőket nagy fenyőfa alakba rendezték.

Kézműves foglalkozásokon karácsonyfadíszek készültek különféle technikával. Hajtogattak és nyírtak fenyőfát és kesztyűt, ragasztottak fenyőfüzért. Sütöttek mézeskalácsot, melyet cukormázzal díszítettek. A gyerekek csoport munkában elkészítették a Szent Családot. Mindezt vidám hangulatban, karácsonyi dallamok kíséretében tették.

A témahetet a fenyőfa alatt talált ajándékok bontogatásával zártuk. Az öröm határtalan volt. Fárasztó, de nagyon mozgalmas hetet zártunk.

Kívánunk Mindannyiunknak áldott karácsonyt, szeretetteljes, meghitt ünnepeket és békés, boldog, reményeinket valóra váltó új esztendőt!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu