^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kulturális Napok Megemlékezések, eredményhirdetések

  Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a Kulturális Napok keretén belül több eseményt szervezünk. Az idei évben a járványügyi helyzethez igazodva, rendhagyó módon rendeztük meg ezt az eseménysorozatot. Az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról osztálykeretben történt a megemlékezés.
  Bővebben...
 • 2 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nevében szeretettel köszöntöm Önöket a 2020/2021-es tanév indulása alkalmából. Örülök annak, hogy a tanévet biztonságosan, a hagyományos oktatási keretek között kezdhettük el. Annak érdekében, hogy ezt a formát meg is őrizhessük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a megelőzés érdekében. Ehhez kérem az Önök támogatását és együttműködését.
  Bővebben...
 • 3 FELHÍVÁS SZÉPÍRÓ VERSENYRE

  Kedves fejlesztő foglalkozásra járó tanulók!
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap

  2020.10.20-án, kedden évszaknapot szerveztünk a hagyományokhoz híven, az alsó tagozaton. Ezen a napon dalokkal, mondókákkal, versekkel, mesékkel, találós kérdésekkel, kézműves foglalkozásokkal tettük színesebbé a napunkat, az ősz jegyében. Voltak osztályok, akik sétálni mentek és megfigyelték az őszi időjárást, falevelet, terméseket gyűjtöttek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Farsangi mulatság az ovisokkal

2020.02.13-án vidám farsangi mulatságra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket és szüleiket.

Nagy örömünkre sokan elfogadták a meghívásunkat, gyorsan megtelt a második emeleti aula.

Először a zeneiskolából Fejes Antal tanítványai csellóztak, játékra, éneklésre biztatva a kis gyermekeket. Majd az éneklés tovább folytatódott, körjátékkal és egy német dalocska tanulásával.

Ezt követően négy csoportban indultak az ovisok az állomásokra. Az egyiken egy furfangos akadálypályát kellett leküzdeniük, a másikon kis laptopokon memóriajátékkal játszhattak. Aztán az egyik tanító néni megmutatta, hogyan kell lufiból állatokat hajtogatni egy angol dalocska kíséretében, majd a következő helyszínen kézműveskedhettek is. Színes papírból nyakkendőt készítettek, amit a lufi állatkák kíséretében haza is vihettek.

A színes forgatag ezzel még nem ért véget, mert az aulába visszatérve Hevesi Imi bácsi várta a lelkes csapatot. Vidám farsangi dalokkal Imi bácsi még tovább fokozta az egyébként is jó hangulatot. Igazán önfeledt mulatság vette kezdetét! Eközben a kis segítőink a Tópart által sütött fánkkal kedveskedtek a vendégeknek, amit ezúton is köszönünk!

Ismét egy nagyon kellemes hangulatú délutánt tölthettünk az ovisokkal, bízva abban, hogy könnyebbé tesszük számukra az iskolába lépést.

Köszönjük a Szülőknek, hogy eljöttek gyermekeikkel erre a programra.

Köszönjük Mezőberény Város Óvodai Intézménye vezetőjének, hogy látogatásával megtisztelte rendezvényünket.

Köszönöm Munkatársaimnak odaadó munkáját, amivel ismét sikerült örömteli órákat szerezni az ovisoknak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Hoffmann Sándorné

. mai.mezobereny.hu