^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kulturális Napok Megemlékezések, eredményhirdetések

  Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a Kulturális Napok keretén belül több eseményt szervezünk. Az idei évben a járványügyi helyzethez igazodva, rendhagyó módon rendeztük meg ezt az eseménysorozatot. Az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról osztálykeretben történt a megemlékezés.
  Bővebben...
 • 2 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nevében szeretettel köszöntöm Önöket a 2020/2021-es tanév indulása alkalmából. Örülök annak, hogy a tanévet biztonságosan, a hagyományos oktatási keretek között kezdhettük el. Annak érdekében, hogy ezt a formát meg is őrizhessük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a megelőzés érdekében. Ehhez kérem az Önök támogatását és együttműködését.
  Bővebben...
 • 3 FELHÍVÁS SZÉPÍRÓ VERSENYRE

  Kedves fejlesztő foglalkozásra járó tanulók!
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap

  2020.10.20-án, kedden évszaknapot szerveztünk a hagyományokhoz híven, az alsó tagozaton. Ezen a napon dalokkal, mondókákkal, versekkel, mesékkel, találós kérdésekkel, kézműves foglalkozásokkal tettük színesebbé a napunkat, az ősz jegyében. Voltak osztályok, akik sétálni mentek és megfigyelték az őszi időjárást, falevelet, terméseket gyűjtöttek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Játékos sportfoglalkozások az óvodásokkal

Iskolánk beiskolázási programját segítve, február hónapban a Testnevelés munkaközösség három tanára: Darócz Ildikó, Zsíros Péter, és Tóth Olivér ismét ellátogatott a mezőberényi óvodákba, ahol játékos sportfoglalkozásokat tartott a nagycsoportos óvodás gyerekeknek. A korábbi évekhez hasonlóan sok-sok játékkal, játékos feladattal készültünk ezekre a foglalkozásokra, amelyeken megjelent a szerepjáték, a fogójátékok, a figyelmet és ügyességet fejlesztő mozgásos tevékenységek. A gyerekek, a játékos mozgások mellett nagyon élvezték a zenés tornát is, illetve a foglalkozásokat lezáró közös éneklést.

Ezzel egyidőben, az óvodák is az iskolánkban jártak, ahol az 1.c osztállyal, egy közös testnevelés órán vehettek részt. Ebben az óvodás gyerekek megtapasztalhatták egy iskolai testnevelés óra hangulatát, és együtt mozoghattak, játszhattak, versenyezhettek a már iskolás barátaikkal, volt óvodás társaikkal.

Ezek a foglalkozások kiváló lehetőséget teremtettek arra, hogy megismerkedjünk az óvodák nagycsoportos tanulóival, illetve a gyerekek is betekinthettek az iskolai életbe. Valamint arra, hogy az ovisok megismertek bennünket testnevelő tanárokat, főképpen Zsíros Pétert, aki a következő tanévben a leendő sportiskolai osztály testnevelő tanára lesz. 

Ezúton is köszönjük az óvodáknak, illetve az óvodapedagógusoknak a segítő hozzáállását, hogy biztosították számunkra a foglalkozások sikeres lebonyolítását!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Tóth Olivér    

. mai.mezobereny.hu