^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Digitális témahét a 6.a-ban

6.a osztállyal már második esztendeje veszünk részt az országosan egy időben megrendezésre kerülő Digitális témahéten. Magyar nyelv és irodalom, illetve ének-zene órákon folyt ez a fajta munka. A gyerekek már rutinosan használták az olyan digitális eszközöket, mint a tanulói laptop, tablet,digitális fényképezőgép, mobiltelefon, interaktív tábla és az ezekhez kapcsoló alkalmazásokat, programokat.

Bővebben>>


Digitális témahét a 7.a osztályban

Ezzel az osztállyal immár harmadik esztendeje veszünk részt a Digitális témahét munkájában. A gyerekek minden évben örömmel tevékenykednek ezen az egész héten át tartó munkában, amelyben egy – egy témát dolgozunk fel az irodalom és a nyelvtan órákon, melyhez az idén az ének-zene óra is csatlakozott. Az idei téma Jókai Mór: A nagyenyedi két fűzfa című kisregénye volt, amelyet egész héten a megszokottól eltérően kizárólag a digitális eszközök alkalmazásával dolgoztunk fel.

Bővebben>>


Digitális témahét Bélmegyeren

Tanítványaink, fáradtságuk ellenére lelkesen kapcsolódtak be a Digitális témahét feladataiba. Elsőként csoport munkában rejtvények segítségével időutazást tettek, eljutottak Mátyás király korába. Megismerkedtek a lovagok életével, majd valamennyien kitalálták lovagnevüket.

Bővebben>>

. mai.mezobereny.hu