^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 AZ OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet. A siker a nevelőtestület minőségi nevelő- és oktatómunkájának, megújuló szemléletének és tevékenységének köszönhető. Az innovációk kiválasztásának elsődleges szempontja, hogy az intézmény tanulóinak egészét átfogja.
  Bővebben...
 • 2 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nevében szeretettel köszöntöm Önöket a 2020/2021-es tanév indulása alkalmából. Örülök annak, hogy a tanévet biztonságosan, a hagyományos oktatási keretek között kezdhettük el. Annak érdekében, hogy ezt a formát meg is őrizhessük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a megelőzés érdekében. Ehhez kérem az Önök támogatását és együttműködését.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra 1.

  Ebben a tanévben is folytatjuk a „Boldog Iskola” keretében a boldogság órákat. Az alsó tagozaton a 2.a osztály szeptembertől ismét tagja a Boldogságóra programnak, melyet Magyarországon a Jobb Veled a Világ Alapítvány dolgozott ki. A program a pozitív pszichológia vizsgálataira épül, melynek lényege a személyiségfejlesztés, a pozitív életszemléletre való képesség tanítása.
  Bővebben...
 • 4 ÉRTESÍTÉS

  Tisztelt Szülők!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Digitális témahét a 6.a-ban

6.a osztállyal már második esztendeje veszünk részt az országosan egy időben megrendezésre kerülő Digitális témahéten. Magyar nyelv és irodalom, illetve ének-zene órákon folyt ez a fajta munka. A gyerekek már rutinosan használták az olyan digitális eszközöket, mint a tanulói laptop, tablet,digitális fényképezőgép, mobiltelefon, interaktív tábla és az ezekhez kapcsoló alkalmazásokat, programokat.

Bővebben>>


Digitális témahét a 7.a osztályban

Ezzel az osztállyal immár harmadik esztendeje veszünk részt a Digitális témahét munkájában. A gyerekek minden évben örömmel tevékenykednek ezen az egész héten át tartó munkában, amelyben egy – egy témát dolgozunk fel az irodalom és a nyelvtan órákon, melyhez az idén az ének-zene óra is csatlakozott. Az idei téma Jókai Mór: A nagyenyedi két fűzfa című kisregénye volt, amelyet egész héten a megszokottól eltérően kizárólag a digitális eszközök alkalmazásával dolgoztunk fel.

Bővebben>>


Digitális témahét Bélmegyeren

Tanítványaink, fáradtságuk ellenére lelkesen kapcsolódtak be a Digitális témahét feladataiba. Elsőként csoport munkában rejtvények segítségével időutazást tettek, eljutottak Mátyás király korába. Megismerkedtek a lovagok életével, majd valamennyien kitalálták lovagnevüket.

Bővebben>>

. mai.mezobereny.hu