^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Az iskolánkban ebben az évben is megrendezésre kerül

a HÁROM HETET MEGHALADÓ KÖRNYEZETVÉDELMI PROJEKT,

 melyben idén az 5.d osztály vesz részt.

Több mint három héten keresztül ismerkedünk a téma fontosságával, az élő és élettelen környezet egymásra utaltságával.

Amivel foglalkozni fogunk:

Hulladék és szemét                Víz és szennyvíz                    Egészséges életmód

Jelenleg mindenkit a koronavírus foglalkoztat.

Mára egyértelművé vált a koronavírus-járvány és a természet pusztítása közötti kapcsolat. A járványhelyzet idején változott az emberiség szokásrendje. Jelentősen csökkent a légszennyeződés, a közlekedés károsanyag kibocsájtása. Földünk fellélegzett.

Három héttel kitolódott az előző évhez képest a túllövés napja, az a nap, amikor az adott évben az emberiség igénye az elérhető természeti erőforrásokra meghaladja a Földünk által újratermelni képes készletet.

Mindez azt mutatja, hogy igenis tehetünk szokásrendjeink változtatásával a Földünkért.

Figyeljünk oda! Igyekezzünk kevesebb energiát, vizet használni, gyűjtsük szelektíven a hulladékot, készítsünk komposztot, ne vásároljunk felesleges dolgokat, közlekedjünk természettudatosan!

A bolygónk és az emberiség élete a tét.

Éljünk felelősségteljesen!

„Mutass példát, csak tedd a dolgod,
s az unokádnak add tovább!

Maradjon élőn, élhetően,
utánunk is meg a világ!”

Aranyosi Ervin: Egy szép világot adj tovább (részlet)

. mai.mezobereny.hu