^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

KSI Egyesületi hírek: Konyecsni Milán kétszeres magyar bajnok

A Mezőberényi Általános Iskola, AMI és Kollégium két tanulója Tóth Kinga (6. c osztály) és Konyecsni Milán (7. a osztály) az idei nyarat is edzéssel töltötte a KSI Gyomaendrőd kajak szakosztályánál. A fiatalok heti ötször, napi két edzésen készültek az idei elcsúsztatott versenyszezonra.

Az első megmérettetésre 2020. július 4-én került sor a Békés Kupán. Kinga U12 MK1 3 km-en 4. helyen ért célba, míg Milán U13 MK1 6 km-en az első helyen végzett.

Ezt követően 2020. július 18-án a Budapest Bajnokság – Budapesti Diák Kupán versenyeztek az Újpesti öbölben. Kinga U12 MK1 2000 m-en 3. lett, Milán U13 MK1 2000 m 1. helyen, 3X200 m váltóban szintén 1. helyen végzett.

2020. augusztus 7-9. között került lebonyolításra a Budapest, Pest megye Bajnokság a Velence-tavi Sukorón. Itt szereztek indulási jogot a gyerekek a szeptemberi Országos Bajnokságra. Kinga U12 MK1 2000 m-en 8. helyezést ért el, Milán U13 MK1 2000 m-en 1. helyen, MK1 3X200 m váltóban is 1. helyen ért célba csapattársaival.

2020. augusztus 10-15. között Békés Dánfokon edzőtáboroztak a csapattal.

2020. szeptember 12-13. között rendezték meg a Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokság, és Kolonics György Emlékversenyt Sukorón. Közel 1800 gyerek, 1984 nevezés, 76 egyesület vett rész az idei év egyik legrangosabb versenyén. Az eredmény tábla élén végül a KSI végzett, többek között a 15 számban szerzett aranyéremmel, melyből hatot a gyomaendrődi tagegyesületnél kajakozó gyerekek nyertek, és ebből két aranyérmet Konyecsni Milán mezőberényi sportoló vehetett át (MK1 U13 2000 méteren és MK1 U13 3x200 m váltóban).

Kinga MK1 U12 2000 méteren a 13. helyen ért célba.

Az idei szezonzáró verseny az október eleji győri Maraton Bajnokság lesz. A gyerekek az elkövetkező időszakban erre fognak készülni.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kovácsné Kozma Diána és Kovács Gábor edzők

. mai.mezobereny.hu