^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kulturális Napok Megemlékezések, eredményhirdetések

  Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a Kulturális Napok keretén belül több eseményt szervezünk. Az idei évben a járványügyi helyzethez igazodva, rendhagyó módon rendeztük meg ezt az eseménysorozatot. Az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról osztálykeretben történt a megemlékezés.
  Bővebben...
 • 2 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nevében szeretettel köszöntöm Önöket a 2020/2021-es tanév indulása alkalmából. Örülök annak, hogy a tanévet biztonságosan, a hagyományos oktatási keretek között kezdhettük el. Annak érdekében, hogy ezt a formát meg is őrizhessük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a megelőzés érdekében. Ehhez kérem az Önök támogatását és együttműködését.
  Bővebben...
 • 3 FELHÍVÁS SZÉPÍRÓ VERSENYRE

  Kedves fejlesztő foglalkozásra járó tanulók!
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap

  2020.10.20-án, kedden évszaknapot szerveztünk a hagyományokhoz híven, az alsó tagozaton. Ezen a napon dalokkal, mondókákkal, versekkel, mesékkel, találós kérdésekkel, kézműves foglalkozásokkal tettük színesebbé a napunkat, az ősz jegyében. Voltak osztályok, akik sétálni mentek és megfigyelték az őszi időjárást, falevelet, terméseket gyűjtöttek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Az Erdő

A bélmegyeri telephelyen szeptember 4. hete az erdő témahét jegyében telt. Az alsó tagozatos gyerekek évfolyamuknak megfelelő feladatmegoldásokban ügyeskedtek. Valamennyien megnézték Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje meséjét. A legkisebbek meseillusztrációt készítettek, és a tanult betűelemeket csipkebogyóval rakták ki. A 2.-osok lejegyezték a vers állatszereplőit.  A nagyobbak helyesírási totót töltöttek, melyben számot adtak j-ly betűvel írt állatok és növények ismeretéről. Majd tollba mondott szöveg írásával helyesírási készségük fejlődött. Később ötletszerűen szavakat gyűjtöttek az erdőről, melyek a táblára kerültek, és ezeket felhasználva csoport munkában fogalmazást készítettek. Matematika órán fák közötti távolságot mértek, környezetismeret órán a fa hasznosítása volt a téma. Vizuális kultúrán az erdő élőlényeit jelenítették meg, míg ének-zene órán szolmizálás utáni dalkitalálás volt a feladat. Ezt követően dalokat hallgattak az erdőről.

Végezetül minden kisdiák megalkotta a maga gombáját, melyek különböző technikákkal készültek. Az apróságok színeztek, az idősebbek hajtogattak. A változatos tevékenységek hozzájárultak ahhoz, hogy a gyerekek ismeretei az erdőről gazdagodhassanak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu