^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kulturális Napok Megemlékezések, eredményhirdetések

  Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a Kulturális Napok keretén belül több eseményt szervezünk. Az idei évben a járványügyi helyzethez igazodva, rendhagyó módon rendeztük meg ezt az eseménysorozatot. Az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról osztálykeretben történt a megemlékezés.
  Bővebben...
 • 2 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nevében szeretettel köszöntöm Önöket a 2020/2021-es tanév indulása alkalmából. Örülök annak, hogy a tanévet biztonságosan, a hagyományos oktatási keretek között kezdhettük el. Annak érdekében, hogy ezt a formát meg is őrizhessük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a megelőzés érdekében. Ehhez kérem az Önök támogatását és együttműködését.
  Bővebben...
 • 3 FELHÍVÁS SZÉPÍRÓ VERSENYRE

  Kedves fejlesztő foglalkozásra járó tanulók!
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap

  2020.10.20-án, kedden évszaknapot szerveztünk a hagyományokhoz híven, az alsó tagozaton. Ezen a napon dalokkal, mondókákkal, versekkel, mesékkel, találós kérdésekkel, kézműves foglalkozásokkal tettük színesebbé a napunkat, az ősz jegyében. Voltak osztályok, akik sétálni mentek és megfigyelték az őszi időjárást, falevelet, terméseket gyűjtöttek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Népmese napja

Az 1-4. b osztály tanulói szept. 30-án Benedek Elek születésnapján megemlékeztek a magyar népmese napjáról. E napot a Cimbora szerkesztőjéről összeállított ppt bemutatóval indítottuk. A tanulók meseillusztrációk készítettek egyéni elképzelés alapján. Számot adtak a mesékről tanult ismereteikről. A kismalac és a farkasok című mese dramatizálásának minden kisdiák lelkes résztvevője volt. Összegyűjtötték a legismertebb meseírók nevét, majd a legnagyobb székelyföldi mesemondóról összeállított szövegben kellett a tulajdonneveket aláhúzni, és a földrajzi neveket elhelyezni a térképen. Házi feladatként az órán elhangzott nevek közül kellett legalább ötöt emlékezet után a füzetbe írniuk. Végezetül Elek apó legelső unokájának írt könyvéből (Nagyapó mesél Évikének) hallhattak mesét.

Erdővidék híres szülöttjének évfordulójára emlékezvén a gyerekek közeli barátságba kerültek az olvasással, a mesékkel.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu